EXCLUSIV Lovitură grea pentru primarul general Nicușor Dan! Asociația Salvați Bucureștiul a fost dizolvată

Nicusor Dan

Asociația Salvați Bucureștiul, cu care actualul edil al Capitalei Nicușor Dan i-a terorizat pe dezvoltatorii imobiliari ani de-a rândul, a fost dizolvată de judecători.

Decizia pronunțată de Judecătoria Sectorului 5 nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs. One Mircea Eliade Properties, parte a celui mai mare grup imobiliar din Romania, este dezvoltatorul care a cerut în instanță dizolvarea asociației, după ce ONG-un condus până acum câțiva ani de actualul primar general Nicușor Dan nu i-a plătit daunele stabilite de judecători în urma câștigării unor procese.

CITEȘTE ȘI: Nevasta lui Nicușor Dan, către judecători: Luați banii de la „Salvați Bucureștiul”, nu de la mine!

„Tip solutie: Admite cererea. Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului reclamantei în formularea cererii principale. Admite în principiu cererea de intervenţie principală, formulată de numitul Călina Virgil, respingând, pe cale de consecinţă, excepţia invocată de către pârâtă a lipsei interesului intervenientului în formularea cererii de intervenţie principală. Respinge ca neîntemeiată cererea pârâtei de suspendare a judecării prezentei cauze până la soluţionarea definitivă a cauzelor obiect al dosarelor nr.32311/3/2019, nr.15801/211/2022 şi nr.18255/3/2023 (privitor la cererea principală) şi nr.26938/3/2015** (privitor la cererea de intervenţie principală). Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Admite cererea de intervenţie principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Dispune dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Dispune înscrierea menţiunii dizolvării Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociaţiei. Numeşte lichidator, în vederea îndeplinirii operaţiunilor de lichidare a asociaţiei, societatea Fast Insolv IPUR (nr.200 din listă – secţiunea a II-a A Societăţi profesionale cu personalitate juridică), cu sediul în Bucure?ti, Str. Cultul Patriei, nr.38 bis, et.I, ap.2, sector 3. Stabileşte un onorariu provizoriu al lichidatorului de 2.000 lei, în sarcina reclamantei şi a intervenientului, în mod egal, câte 1.000 lei, fiecare. Dispune publicarea divolvării asociaţiei, pentru un termen de 6 luni, conform art.65 din O.G. nr.26/2000. Ia act că părţile înţeleg să solicite cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel, în termen de 30 zile de la comunicare, pentru părţi şi pentru Ministerul Public, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucure?ti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 20.12.2023”, arată Judecătoria Sectorului 5.

One Mircea Eliade Properties a reușit anul trecut, exact pentru aceleași motive, și dizolvarea în instanță a Asociației Miliția Spirituală, un alt „instrument de lucru” al actualului primar general, pentru joaca de-a blocatul investițiilor.

CITEȘTE ȘI: Legătura dintre Nicușor Dan și Miliția Spirituală, ONG-ul desființat de Justiție

Justiția ia acum măsuri dure împotriva asociațiilor, chipurile, civice, care au declanșat de mai bine de 10 ani o vânătoare a dezvoltatorilor imobiliari români, pentru a le bloca pe motive puerile, proiectele imobiliare. După ce au câștigat procesele cu aceste asociații, dezvoltatorii le-au cerut daune, pe care ONG-urile nu au de gând să le plătească.

CITEȘTE ȘI: Justiția l-a lăsat fără Miliție pe Nicușor Dan

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.