EXCLUSIV Gabriela Firea dă concedii la mare, pomană pentru angajații din primării

Primarul Gabriela Firea

Scandalos! Edilul general Gabriela Firea dă concedii la mare, pomană pentru angajații din primării, după cum dezvăluie Cetateanul.net pe baza unor probe indubitabile.

Funcționarii primăriilor din Capitală au primit cadou de la municipalitate concedii la mare gratis. De plătit au plătit bucureștenii prin taxele colectate la bugetul local. Sub pretextul așa-ziselor școli de vară pentru tineri, finanțate cu mărinimie de primarul general Gabriela Firea, zeci de funcționari din primăriile de sector, dar și rudele lor, s-au bucurat de vacanțe gratuite, chiar după ce li s-au dublat, practic, salariile.

Cetățeanul.net solicită organelor statului să declanșeze urgent o anchetă în acest caz, pentru a se stabili cum au fost sifonați banii bucureștenilor.

Gabriela Firea dă concedii la mare. Varianta oficială: „Activități educative, de formare și profesionalizare“

În anunțurile oficiale ale mașinăriei de propagandă a Primăriei Generale a Capitalei totul sună frumos. „Tinerii și studenții sunt prioritatea noastră! Plecând de la premisa «O minte sănătoasă într-un corp sănătos!», în «Școala de Vară 2018» am pus accentul pe activități indoor – educative, de formare și profesionalizare și activități outdoor – de divertisment și recreere: public-speaking, comunicare, interacțiune, viață socială, dezvoltare personală, gestionarea emoțiilor/stresului, cursuri de dans și flash-mob“, se arăta într-un comunicat al Centrului pentru Tineret al Municipiului București.Gabriela Firea dă concedii la mare

În realitate, inițiativa Gabrielei Firea a fost mai mult un pretext pentru a mai face o pomană pe banii bucureștenilor, de la nu puteau lipsi, nu-i așa?, funcționarii publici. Că doar nu puteau tocmai ei să rateze o astfel de ocazie: cazare în hoteluri de 4 stele, dar și trei mese pe zi. Că tot e gratis, Gabriela Firea dă concedii la mare!

Recent, pe unele pagini de socializare au fost publicate mai multe conversații pe Whatsapp, purtate între Radu Munteanu, șeful Direcției Administrative și Management Informațional din Primăria Sectorului 3, și șefa unui alt serviciu din aceeași primărie. Discuția arată modul în care au fost sifonați banii bucureștenilor, de care au profitat funcționarii statului, dar și familiile și rudele lor.Gabriela Firea dă concedii la mare

Radu Munteanu este un condamnat penal pentru conducere sub influența alcoolului, ținut însă în continuare într-o funcție de conducere din  Primăria Sectorului 3, de edilul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Gabriela Firea dă concedii la mare. „Locuri suficiente pentru toată lumea

După ce programul prin care Gabriela Firea dă concedii la mare a fost anunțat oficial, Radu Munteanu le-a dat vestea cea mare angajaților Primăriei Sectorului 3: vor merge în concediu pe banii bucureștenilor.

„Dragi colegi, am următoarea ofertă: 18-25 iunie (adică luni care vine până duminică) – Neptun, 7 nopți, 3 mese pe zi, cazare la 4 stele, GRATIS. Nu se asigură transportul București – Neptun. Condiții: între 18 și 35 de ani, cu buletin de București sau student în București (carnet de student). Este vorba de o școală de vară organizată de Primăria Generală pentru tineri. Avem locuri suficiente pentru toată lumea. (…) Rectificare 18 – 25 de ani, 6 nopți (7 zile)“, a fost anunțul lui directorului Radu Munteanu, pe WhatsApp.

De parcă nu era de ajuns, Munteanu i-a îndemnat pe angajații primăriei să-și aducă și rudele: „Lista o fac mâine, aveți timp de gândire până atunci. Știu că sunt mulți care nu se încadrează, dacă aveți copii care se încadrează, se rezolvă“.

Și ca să se „încadreze“ cât mai mulți, Primăria Generală a făcut și derogare de la limita inițială de vârstă, astfel încât de vacanța gratuită pe banii bucureștenilor să profite și funcționarii mai în vârstă.

Anunțul a fost făcut tot de directorul Radu Munteanu: „Mi-au scris cei de la PMB: ne permit derogarea inițial stabilită. Rămâne 18 – 35 de ani. Cezarina, poți să mergi la mare :)“.

„Să trăiască primaru!!!“

Vestea că Gabriela Firea dă concedii la mare a fost primită cu entuziasm de angajații lui Negoiță. Bucuroasă că „s-a făcut dreptate“, Cezarina, funcționar al unui serviciu din Primăria Sectorului 3, îi răspunde lui Munteanu, după ce a aflat de derogare: „Mulțumesc frumos, știam eu că n-am greșit în viață să merit o asemenea pedeapsă! (…) TRĂIASCĂ PRIMARU!!! Bravo conducerea, o veste așteptată de ani de zile. Mulțumesc de știre, Radu. Sănătate la toți“.

Deși, oficial, locurile se epuizaseră, responsabilii programului au oprit bilete suficiente pentru oamenii din primării și rudele lor.

„Radu Munteanu: Cezarina, intră (pe site-ul Primăriei Capitalei) și vezi.

 Cezarina: Am intrat, sau (sic!) epuizat biletele.

Radu Munteanu: Sunt bilete, doar să ziceți câte aveți nevoie.

Cezarina: 3 pentru început:)) Mercic. Aaa… și concediu plăcut tututor!“, este dialogul halucinant al funcționarilor care și-au făcut concediul la mare, din fondurile publice.

Cât îi costă pe bucureșteni cadoul lui Firea

Pomana făcută de Gabriela Firea tinerilor între 18 și 35 de ani (cu derogare pentru funcționarii din administrația locală) îi costă pe bucureșteni circa 8,8 milioane de lei, potrivit anunțului de achiziție postat pe site-ul oficial de licitații. Este vorba despre suma pe care Centrul pentru Tineret, aflat în subordinea Primăriei București, a plătit-o pentru cazarea, masa și cursurile predate „tinerilor“ trimiși în vacanță la mare pe banii contribuabililor.

Contractul a fost spart pe mai multe loturi (cazare în Neptun, Vama Veche, Costinești, Venus, Olimp).

Gabriela Firea dă concedii la mare. Vara pomenilor

Primăria București, condusă de Gabriela Firea, i-a trimis în vacanță gratuit și pe pensionari.

Primăria Capitalei a trimis anul acesta în vacanță în Grecia 1.000 de vârstnici bucureșteni, în cadrul primei ediții a Taberei Cultural-Educative în această țară.

Cele 1.000 de locuri au fost repartizate pe serii de minim 50 de persoane, iar înscrierile s-au făcut, cel puțin teoretic, în limita locurilor disponibile. Suma cheltuită de Gabriela Firea pentru această pomană s-a ridicat la 2 milioane de lei.

Cine este Radu Munteanu

Personajul principal al acestei povești cât se poate de reale și de penale, Radu Munteanu, s-a mai aflat în centrul unui scandal, tot anul acesta.

Prins de polițiști băut la volan, șeful Direcției Administrative și Management Informațional din Primăria Sectorului 3 s-a ales cu dosar penal. El a fost trimis în judecată, iar în vara acestui an a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare. Cu toate acestea, primarul Robert Negoiță a continuat să-l țină în funcție pe directorul bețiv.

În februarie 2018, în timp ce era judecat, Munteanu a încercat să-și ia permisul de conducere înapoi, dar judecătorii i-au respins cererea.

„Respinge, ca nefondată, cererea inculpatului Munteanu Radu Alexandru (…), de acordare a dreptului de circulaţie“, se arată în dispozitivul sentinței.

Cariera lui Munteanu Radu Alexandru a fost una fulminantă. El a ajuns să lucreze în administrație pe filiera PSD. Expert parlamentar la Cabinetul deputatului social-democrat Gabriela Podașcă, apoi angajat, scurt timp, la SC Administrare Active Sector 3 SRL (firma Consiliului Local de sector), Munteanu a ajuns în primăria lui Negoiță în 2015. Aici, la Biroul pentru Sport, Tineret și Unități de Cult, a primit un salariu de peste 4200 lei, mai mare de aproape patru ori decât primeau angajații cu funcții similare din Primărie, cu aceeași funcție – inspector de specialitate gr. II. Ulterior, el a fost numit șeful Direcției Administrative și Management Informațional.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.