joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalErezia scuipării Crucii în fața capului Maestrului gnostic Ioan Botezătorul

Erezia scuipării Crucii în fața capului Maestrului gnostic Ioan Botezătorul

-

După fondarea Ordinului lor în Țara Sfântă la 1.118 d.Hr., Cavalerii Templieri s-au integrat într-o tradiție gnostică foarte veche și o descendență cunoscută sub numele de Biserica Ioanită, care a fost fondată de Sfântul Ioan Botezătorul cu mai bine de o mie de ani înainte.

Patriarhul conducător al acestei tradiții străvechi atunci când s-a format Ordinul Templier era Teoclet, care l-a întâlnit pe primul mare maestru templier, Hughes de Payens, căruia i-a transmis mantia autorității sale ioanite.

Hughes de Payens a devenit astfel al 70- lea Ioan, într-un lung șir de Ioaniți gnostici („Ioanii”) care începuseră cu Ioan Botezătorul și îi includea pe Iisus, pe Ioan Apostolul și pe Maria Magdalena.

Ioan nu era doar un nume, ci și un titlu onorific care însemna „Cel al puterii și înțelepciunii gnostice”. Venea din sanscritul Jnana (pronunțat Yana), care înseamnă „Gnoză”.

Preluarea Bisericii Ioanite de către Cavalerii Templieri a fost ulterior menționată în „Isis Dezvăluita”  a esoteristei din secolul al XIX-lea Madame Blavatsky.

Blavatsky, care pretindea că deținea vechile învățături cabalistice, spunea:

„Adevărata versiune a istoriei lui Iisus și a creștinismului timpuriu i-ar fi fost transmisă lui Hughes de Payens de către Marele Pontif al Ordinului Templului (secta Ioanită), Teoclet, după care a fost inițiat de unii de membrii superiori și intelectuali ai sectei Sf. Ioan.

Obiectivul lor secret era libertatea gândirii și restaurarea unei religii universale (gnostice).

Depunând jurământul ascultării, al sărăciei și al castității, ei au fost la început adevărați Cavaleri ai lui Ioan Botezătorul, plângând în pustie și trăind din miere și lăcuste sălbatice. Așa este tradiția și adevărata versiune cabalistică”.

Papa Pius IX o confirmă pe Madame Blavatsky

Povestea lui Blavatsky a fost reluată de Papa Pius IX, , care a făcut o declarație publică cu privire la templieri și la începutul „ereziei” ioanite în „Enciclica lui Pio Nono” împotriva masonilor liberi:

„Ioaniții i-au atribuit Sfântului Ioan întemeierea Bisericii lor secrete, iar Marii Pontifi al Sectei și-au asumat titlul de Hristos, Uns sau Consacrat, și au pretins că s-au succedat unul după altul de la Sfântul Ioan printr-o succesiune neîntreruptă a puterilor pontifice.

Cel care, în perioada întemeierii Ordinului Templului, a pretins aceste prerogative imaginare a fost numit Teoclet; îl cunoștea pe Hughes de Payens, l-a inițiat în Misterele și speranțele bisericii sale pretinse; l-a sedus cu noțiunile de Preoție Suverană și regalitate supremă și, în cele din urmă, l-a desemnat ca succesor al său”.

Ordinul Cavalerilor Templului era de la înființarea sa dedicat cauzei opoziției față de Tiara Papală și coroanele Regilor, iar conducătorii săi își asumaseră apostolatul gnosticismului cabalistic. Căci Sfântul Ioan a fost Tatăl Gnosticilor…

„Templierii, ca toate celelalte ordine și asociații secrete, aveau două doctrine, una ascunsă și rezervată Maeștrilor, care era ioanismul; celălalt public, care era romano-catolic. Astfel și-au înșelat adversarii pe care au încercat să-i înlocuiască”.

Anunțul Papei Pius a arătat clar că Biserica a fost conștientă de existența ioanitilor de mai multe secole. Primii templieri erau, de asemenea, conștienți de faptul că Vaticanul știa despre existența lor: spionii Vaticanului erau mereu prezenți în Orientul Mijlociu.

Templierii au încercat – deși fără succes – să-și păstreze ascunsă afilierea ioanită restricționând intrarea în Misterele Ioanite doar la cercul interior al ierarhiei templierilor.

În acest timp, templierii de rang inferior au rămas catolici în credința lor.

Eliphas Levi explică:

„Tendințele și principiile Ordinului (Templierilor) au fost învăluite într-un mister profund și profesau pentru cei din exterior cea mai perfectă ortodoxie. Numai șefii știau scopul Ordinului; subalternii i-au urmat cu încredere”.

În timp ce încerca să-și păstreze strâns vălul secretului, elita templieră și-a organizat ordinul într-un aranjament concentric – format din cercuri exterioare și interioare ale inițiaților.

Ierarhia ioanită a cuprins cele trei cercuri interioare, în timp ce restul cavalerilor au ocupat cele șapte cercuri exterioare.

Potrivit lui Jean Robin, un alt ocultist francez de mare reputație, doar acei templieri avansați din cele trei cercuri interioare erau conștienți de practicile gnostice ale Ordinului.

El afirmă: „Ordinul Templului era într-adevăr format din șapte cercuri exterioare” dedicate misterelor minore și din trei cercuri „interioare corespunzătoare inițierii în marile mistere”.

Învățăturile eretice ioanite

La primirea descendenței ioanite, Hughes de Payens și Templierii săi au primit documente și suluri care dezvăluiau multe mistere care fuseseră pierdute, ascunse sau distruse din cauza conținutului lor eretic.

Unele dintre documente au dezvăluit că Ioan Botezătorul se născuse în cadrul sectei eseniene a nazorienilor sau nazarenenilor, care a fost creată când o veche sectă gnostică din est, mandenii care botezau, a sosit în Țara Sfântă și s-a unit cu esenienii.

De asemenea, se spunea că Ioan fusese un mare profet al mandenilor-esenieni și principalul îndrumător al lui Iisus.

Dar cel mai important, Ioan fusese co-Mesia alături elevul său.

Acest adevăr a apărut în ultimii ani prin descoperirea și traducerea sulurilor de la Marea Moartă, scripturi scrise de esenienii care locuiau la Qumran pe malul Mării Moarte.

Un mesia, regele Mesia, a fost profețit să se nască în tribul lui David, iar celălalt să fie preotul Mesia, născut în tribul lui Levi.

Preotul Mesia a fost în cele din urmă întrupat ca Ioan Botezătorul, iar Regele Mesia s-a manifestat ca Iisus.

În calitate de așteptatul preot Mesia, esenienii profund religioși l-ar fi plasat pe Ioan Botezătorul într-o poziție mai înaltă decât pe Iisus.

După cum afirmă expertul Geza Vermes în Manuscrisele Mării Moarte:

„Preotul-Mesia este primul în ordinea priorității; el este, de asemenea, numit Mesia lui Aaron, Preotul, Interpretul Legii.

Regele-Mesia trebuia să-i delege lui și autorității preoțești în general toate problemele legale… Mesia lui Aaron urma să fie Învățătorul final, cel care va împărți dreptatea la sfârșitul zilelor”.

Puterea capului lui Ioan Botezătorul

Pentru a fi fidel tradiției lor ioanite adoptate, cercul interior al cavalerilor templieri l-a pus pe Ioan Botezătorul într-o poziție mai înaltă decât Iisus. Ei au conceput un rit de inițiere care cerea noului inițiat ioanit să scuipe pe Cruce, renunțând la Iisus și îmbrățișându-l pe Ioan ca Mântuitor al său.

Acest rit eretic de inițiere a fost îndeplinit adesea în prezența capului lui Ioan Botezătorul, care fusese descoperit de templieri cruciați în Palatul Boukoleon din Constantinopol în timpul cruciadei a IV-a și despre care credeau că emana aceeași energie intensă ca atunci când era pe corpul Ioan.

Această energie, cunoscută în Occident sub numele de Duhul Sfânt și în Răsărit sub numele de Kundalini, intra în corpul noului templier ioanit și iniția un proces alchimic care culmina cu dezvoltarea conștiinței gnostice iluminate, conștiința odinioară deținută de Maestrul gnostic Ioan Botezătorul.

Este conștientizarea „eretică” că Dumnezeu există în noi ca noi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...