luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDOVADA că Robert Negoiță știa că lucrările de milioane de euro de...

DOVADA că Robert Negoiță știa că lucrările de milioane de euro de pe bulevardul Unirii sunt ilegale

-

Cetățeanul.net a descoperit documentul „secret” care, susțin oamenii primarului Robert Negoiță, ar fi permis modernizarea străzilor și trotuarelor de pe bulevardul Unirii, pentru care Curtea de Conturi susține că s-au cheltuit, ilegal, multe milioane de euro.

Negoiță
Pe Bulevardul Unirii Primăria sectorului 3 a amenajat, ilegal, trotuare și parcări

Documentul, ținut „la secret” este de fapt un aviz de la Primăria Generală a Capitalei, care spune exact contrariul – Negoiță nu avea voie să modernizeze trotuarele.

 Lucrări ilegale de milioane de euro

Curtea de Conturi a României a descoperit că lucrările de pe bulevardul Unirii, realizate de Primăria Sectorului 3, din anul 2013, au fost realizate nelegal, întrucât lucrările aparțineau Primăriei Capitalei. Prejudiciul a fost estimat la 6 milioane de lei, din care peste 777.000 s-au cheltuit pentru amenajarea ilegală a trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desfiintată o bandă de spațiu verde și s-au pus pergole roz, mov și albe.

În 2014, aleșii locali din sectorul 3 au alocat încă 8,7 milioane de euro pentru acest proiect, deși Curtea a sesizat că investiția s-a făcut ilegal, deoarece artera era în administrarea Primăriei Capitalei, nu a Primăriei sector 3.

Deși primarul Sorin Oprescu a declarat că nu și-a dat acordul pentru aceste lucrări și nici Consiliul General al Municipiului București nu a emis nicio hotărare în acest sens, oamenii edilului Robert Negoiță au susținut, mereu, că lucrările au fost efectuate legal, dar nu au prezentat și documentul care ar fi băgat lucrările în legalitate. O copie a documentul încuiat în sertarele primarului , care a ieșit însă la lumină, în cele din urmă arată contrariul.

Negoiță
Avertismentul de la sfârșitul „Avizului” puteți citi explicit: „Atenție: nu se pot realiza lucrări de reparare, reabilitare și modernizare”

 

Potrivit avizului de intervenție în domeniul public, pe care vi-l prezentăm în copie, Robert Negoiță NU avea dreptul să execute lucrări de reparare, reabilitare și modernizare a străzilor! A trotuarelor, nici atât! Avertismentul este explicit, la sfârșitul avizului, marcat cu „Atenție!”. ce s-a petrecut însă în continuare, a fost foarte bine explicat într-o declarație dată, în 2014, de Sorin Oprescu.

„Acolo lucrurile s-au petrecut așa: arhitectul șef al sectorului și domnul primar al sectorului 3 (n.r. Robert Negoiță) m-au rugat să le dau voie să ridice trotuarele și să facă pantă de pământ, pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, dacă vor să facă asta și am mers personal să mă uit pentru că strada este în administrarea noastră. După aceea, spre surprinderea noastră am constatat că toate lucrările executate acolo nu au nici un fel de aprobare, nici din partea sectorului. în condițiile acestea au primit amendă, o data de 50 milioane lei vechi, după aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost tăiați și după aceea ultima amendă este de 500 de milioane lei vechi”, a declarat, în martie 2014, primarul general Sorin Oprescu.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...