sâmbătă, iunie 22, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalDosarul Romprest a fost trimis în judecată. Florian Walter este în continuare...

Dosarul Romprest a fost trimis în judecată. Florian Walter este în continuare de negăsit

-

RomprestLa aproape o lună de când procurorii au descins pentru percheziţii la societatea de salubrizare Romprest şi acasă la patronul ei, Florian Walter, dosarul de evaziune fiscală de 18 milioane de euro a fost trimis în judecată. Un număr de 18 persoane au fost trimise în faţa magistraţilor de procurorii DIICOT Ploiești în dosarul Romprest. Printre acestea nu se află însă şi Florian Walter, care a fugit din ţară şi acum este de negăsit.

Anchetatorii au dispus disjungerea cercetărilor față de omul de afaceri Florian Walter, dat în urmărire.

Pe rolul Tribunalului Prahova a fost înregistrat, la data de 29 mai, dosarul având ca obiect „constituirea unui grup infracțional organizat”, în care 18 persoane au calitatea de inculpat, iar SC Compania Romprest Service SA, controlată de Florian Walter, apare ca parte responsabilă civilmente, primul termen fiind stabilit pentru marţi, 2 iunie.

Șeful DIICOT Ploiești, Ionuț Botnaru, a declarat pentru Agerpres că cercetările au fost disjunse față de omul de afaceri Florian Walter, care se sustrage urmăririi penale, fiind dat în consemn la frontieră din data de 6 mai. Ulterior, instanța a dispus emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele său.

Printre cei 18 inculpați trimiși în judecată în acest dosar se află și unul dintre finanțatorii FC Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, soția sa, Cristina, având calitatea de martor în acest dosar. Nicolae Capră, aflat în arest preventiv, și soția sa au fost trimiși în judecată în luna decembrie a anului trecut, alături de alte 14 persoane, între care Daniel Capră, finanțatorul principal al Petrolul Ploiești, și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15,4 milioane de euro.

Romprest şi suveica evaziunii

Omul de afaceri Florian Walter, care este şi patronul U Cluj, este acuzat că a pus bazele unui grup infracțional organizat, format din 23 de persoane, care a desfășurat, în perioada 2012-2014, operațiuni financiare din sfera evaziunii fiscale și a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil și TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite firme și Romprestutilizarea de societăți comerciale tip fantomă, pentru realizarea operațiunilor ilicite. Potrivit DIICOT, Walter a inițiat și a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societății Compania Romprest Service SA București a achizițiilor, de la diverse societăți comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

După înregistrarea în contabilitatea societății a facturilor aferente achizițiilor fictive, sumele consemnate în documentele respective erau virate, inițial, în conturile firmelor fantomă emitente, ulterior fiind transferate în conturile altor societăți comerciale de tip fantomă, fiind retrase în numerar și preluate de Florian Walter.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională a grupului coordonat de Florian Walter, patronul Romprest, se ridică la 4,5 milioane de euro, reprezentând impozitul pe profit și taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă alte 14 milioane de euro (60.494.600 de lei), bani supuşi procesului de reciclare. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii până la concurența sumei de 18 milioane de euro.

Citeşte şi Florian Walter, patronul companiei Romprest, vizat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...