Doliu în lumea teatrului. Marele actor Ion Caramitru a murit

Veste tristă pentru lumea teatrului românesc. Ion Caramitru s-a stins din viață, în urma unei infecții cu stafilococ. Marele actor român se afla internat în Spitalul Elias din București.

 Ion Caramitru se afla de o lună internat în spital. Avea 79 de ani.

Ion Caramitru s-a născut pe 9 martie 1942  și a fost un actor de teatru, film și regizor. A fost ministru al Culturii între 1996 și 2000. A fost președinte al UNITER din 1990, iar începând cu anul 2005 directorul Teatrului Național din București.

Ion Caramitru a jucat în peste 40 de filme de lung metraj, făcându-și debutul cu rolul secundar în “Pădurea spânzuraților” în regia lui Ciulei (1964).

Printre cele mai cunoscute producții în care a jucat se numără “Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, “Moartea lui Danton” de Georg Büchner, Oresteia de Eschil, “Un tramvai numit dorință” de Tennessee Williams, “Mincinosul” de Carlo Goldoni.

Ca regizor de teatru, operă și operetă, Caramitru a pus în scenă lucrări de Frederick Loewe (My Fair Lady), Marin Sorescu (A treia țeapă), Benjamin Britten (Micul coșar), Aleksei Nikolaevici Arbuzov (Minciuna), și Shakespeare (Neguțătorul din Veneția). 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here