Doi români au fost în Ucraina să vadă dacă e război. Ce au povestit după ce s-au întors acasă

Doi români au fost în Ucraina ca să vadă dacă e război FOTO: Observator Antena 1
Doi români au fost în Ucraina ca să vadă dacă e război FOTO: Observator Antena 1

Doi suceveni au plecat în Ucraina, tocmai până la Kiev, să vadă dacă e război în țara vecină. După cinci zile de aventuri au reușit să se întoarcă acasă. Au văzut bombardament și clădiri distruse, au făcut foamea și au dormit în mașină.

Cristi Clipa, unul dintre cei doi tineri care au fost în Ucraina, care are o cafenea în localitatea Iaslovăț, spune că ce au făcut a fost „curaj, cu puțină prostie”. „S-au auzit foarte multe bombardamente. S-a simți pericolul. A fost un sentiment… nu pot să-l descriu. De multe ori stăteam și mă gândeam de ce am venit aici? Chiar e război”, a povestit acesta pentru Observator Antena 1.

Cei doi au plecat la Kiev fără să spună familiei. Au ajuns în capitala Ucrainei în situații limită. Au fost opriți de zeci de ori de controalele militare ucrainene și au scăpat la limită de un atac al rușilor care au început să tragă într-un autobuz.

„Venea din spatele nostru, venea cu viteză, Cristi când l-a văzut în oglindă a zis, bă, ăsta se izbeşte de noi şi s-a ferit, am dat înapoi şi a trecut pe lângă noi şi s-a izbit în alea de opresc tancurile”, a povestit Samuel Bota, partenerul de aventură a lui Cristi Clipa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.