DOCUMENTE Polițistul pedofil, protejat cu dinții de Mafia din Poliție. Judecătorii, scandalizați!

PEDOFIL

Dovezi scandaloase! Polițistul pedofil Eugen Stan care a comis 18 infracțiuni de agresiune sexuală, majoritatea împotriva minorilor, a fost protejat ani de-a rândul de structurile mafiote din cadrul Ministerului de Interne. Într-un document ținut secret de Justiție, magistrații spun că dacă Poliția și DGPI (structura de Protecția Internă) și-ar fi făcut datoria, Stan nu ar fi nenorocit atâția copii! Mai mult, cei care l-au proteja pe polițistul-infractor sexual au fost chiar avansați!

Ziarul Cetățeanul prezintă în exclusivitate dedesubturile acestui caz scandalos, protejate cu mare grijă de toate autoritățile până acum.

Articol realizat de Sorin Ghica și Cătălin Antohe

Speța este atât de sensibilă încât marele specialist al poliției, psihologul criminalist Tudorel Butoi, a refuzat să comenteze, pretinzând că… nu cunoaște cazul.

„Nu cunosc spetza… (în sensul de a fi în posesia documentării… și a contactzilor)”, a fost comentariul sec al comisarului. Asta în condițiile în care la începutul scandalului Tudorel Butoi nu s-a ferit să emită raționamente cu privire la cazul polițistului pedofil.

CITEȘTE ȘI VIDEO Profesorul de la Agronomie Alexandru Șonea s-a sinucis. Legăturile cu celebrul dosar Băneasa

„Doi și-un sfert” l-a protejat pe polițistul pedofil

Deși la nivelul Poliției se știa despre infracțiunile agentului șef Eugen Stan, pedofilul a fost prins abia în 2018 după ce a agresat sexual doi frați, o fetiță în vârstă de 5 ani și pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau.

pedofil

A fost condamnat definitiv, în octombrie 2020, de Curtea de Apel București la 20 de ani închisoare, judecătorii constatând comiterea a nu mai puțin de 18 infracțiuni de agresiune sexuală, multe dintre victime fiind copii.

Neatinși au rămas însă cei din structurile Ministerului de Interne care nu au mișcat un deget timp de 9 ani – cât și-a făcut de cap pedofilul – pentru a împiedica oribilele fapte.

Judecătorii care l-au aruncat după gratii au vorbit deschis despre deficiențele unui sistem depășit, cu funcționari indolenți, la fel de responsabili pentru cele întâmplate ca și pedofilul Eugen Stan.

Instanța s-a referit concret la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, devenită ulterior Direcţia Generală de Protecţie Internă.

pedofil

Polițiștii de la „Doi și-un sfert” nu au respectat legea și nu și-au făcut datoria, au scris judecătorii în motivarea sentinței de condamnare.

„Ceea ce prezintă relevanţă deosebită şi contextul care a permis/facilitat ca timp de aproximativ 9 ani inculpatul să poată adopta un comportament ilicit de o asemenea natură şi gravitate (…). Este cel puţin dificil de explicat cum într-o societate civilizată, cu un cadru legislativ care impune inclusiv testarea psihologică periodică a angajaţilor şi care reglementează propriul sistem de identificare a unor eventuale derapaje de conduită (de exemplu, prin Direcţia generală de informaţii şi protecţie internă, devenită ulterior Direcţia Generală de Protecţie Internă), un angajat al Poliţiei Române a putut să adopte un comportament ilicit de o asemenea gravitate o perioadă atât de îndelungată fără a putea fi identificat şi sancţionat conform legii, se arată în motivarea judecătorilor.

Mai mult, deşi Eugen Stan lucra la Brigada de Poliţie Rutieră din 2010, „fie nu au existat, fie nu au fost comunicate, conform dispoziţiilor legale şi regulamentare în materie, date privind eventuale derapaje de conduită ale acestuia de către structurile cu atribuţii în acest sens”.

„A simţit o mână între picioare mai sus de fese, în zona organelor genitale…”

Dovada că șefii Poliției știau de infracțiunile lui Eugen Stan și l-au protejat se află chiar în sertarele Poliției!

În 2016, Eugen Stan a fost prins de locatarii unui bloc după de ce a agresat o femeie de 32 de ani. I-a băgat mâna între picioare și a strâns-o de organul genital, încercând să o violeze, scrie chiar în documentele înregistrate la Secția 18!  Iar infractorul era îmbrăcat în cămașă de polițist!

pedofil

„Din declarațiile persoanei vătămate R.F. rezultă că la data de 10.12.2016 venea de la serviciu, în jurul orelor 00:45, şi când urca scările a simţit o mână între picioare mai sus de fese, în zona organelor genitale, încercând să o violeze, moment în care persoana vătămată a început să ţipe şi imediat a ieşit prietenul acesteia, martorul M.M., care l-a prins pe agresor, ajutat de părinţii martorului şi de vecini”, este relatarea șocantă a faptelor.

Atunci Eugen Stan a fost predat la Secția 18, cazul fiind repartizat spre instrumentare subcomisarului de poliţie Daniel Oprea, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale.

Din crasă incompetență sau poate la ordinul Mafiei din Poliție, ofiţerul de poliţie judiciară a întocmit un referat scandalos cu propunerea de clasare a cauzei.

Potrivit subcomisarului Daniel Oprea, actul comis de Eugen Stan nu a fost de natură sexuală!?!

Sigmund Freud”, comisar la Secția 18

Mai grav, Daniel Oprea s-a erijat în psiholog judiciar, formulând raționamente care sfidează atât logica judiciară cât și pe cea a bunului simț.

Subcomisarul de poliție din cadrul Secţiei 18 a propus clasarea pentru căactul comis de Eugen Stan  nu este unul de natură sexuală, întrucât a fost un simplu gest fără continuitate și nu poate fi considerat ca un act sexual precum mângâierile obscene ce presupune o succesiune de acte pentru obținerea excitației sexuale”, se arată în referatul subcomisarului avansat între timp comisar de Poliție!?!

Instanța i-a dat o lecție judiciară polițiștului care și-a bătut joc de lege pentru a-l proteja pe pedofil: „Pentru a se reține infracțiunea de agresiune sexuală nu este necesară nicio succesiune a actelor în timp, nici ca victima să aibă/să poată avea o ținută provocatoare și nici nu poate fi echivalată cu lipsa constrângerii faptul că victima a reacționat la o încălcare nepermisă a libertății sexuale (…) toate aceste elemente relevate în referatul menţionat neavând nicio legătură cu o motivare corespunzătoare în fapt şi în drept a unui act întocmit de un organ de cercetare penală, lipsind o interpretare raţională, logico-juridică a probelor în raport cu normele de incriminare conţinute de Codul penal”.

pedofil

„Se impunea tratarea cu profesionalism a cauzei în contextul în care nu doar victima, ci și martorii audiați în cauză imediat după incident au arătat faptul că agresorul avea pe sub hanoracul cu care era îmbrăcat o cămașă de polițist, ce purta însemnele Poliției Române”, au mai subliniat judecătorii.

Psiholog criminalist: „Nu e nicio logică juridică în expozeul polițistului”

Adevărații psihologi judiciari dau și ei de pământ cu „specialistul” de la Secția 18 Daniel Oprea.

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu, fost şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat din Poliția Constanța, spune că referatul polițistului este lipsit total de profesionalism.

„Am făcut 4 ani de logică în facultate, eu nu văd nicio logică juridică în expozeul acela (n.r. referatul cu propunerea de clasare). Cum să vii cu niște comentarii de genul acela? Nu ești logician, nu ești psiholog sau psihiatru să comentezi așa, să le răsucești ca să spui că nu a comis o agresiune sexuală. Jos pălăria pentru judecători, tot respectul… Sunt plăcut surprins de atitudinea judecătorilor, care au luat taurul de coarne și și-au făcut datoria. Mă înclin în fața lor și spun că asta este justiție cu adevărat. Este o vorbă celebră: Să se facă lumină, să se facă dreptate chiar dacă ar trebui să piară lumea”, a declarat pentru ziarul Cetățeanul comisarul șef în retragere Liviu Chesnoiu.

„Acești polițiști nu au nicio scuză și sunt complici la infracțiuni”

Despre încercarea de mușamalizare a cazului, specialistul spune că de vină ar fi spiritul de castă care încă domnește în Poliția Română.

„Avem de-a face cu un personaj care nu știu cum s-a strecurat… pentru că la noi în Poliție sunt și uscături. Toate aceste uscături ne fac de râs, dar cum se întâmplă de multe ori într-o castă se încearcă acoperirea lor, să-i ducem în cârcă. Dar nu când e vorba de asfel de fapte extrem de grave. Nu există nicio scuză pentru cum au încercat unii să-l protejeze. Omul ăsta a fost lăsat în pace pentru că a intervenit un spirit de castă. Astea sunt crime, nu ai cu să adopți o astfel de atitudine. Acești oameni nu au nicio scuză și sunt complici la aceste fapte. Nu ai cum să nu răbufnești când vezi așa ceva”, a mai spus Liviu Chesnoiu.

Neglijență sau intenție? Și sistemul judiciar l-a favorizat pe polițistul pedofil

O altă manevră dubioasă a autorităților a făcut ca o serie de probe din dosar să fie anulate și astfel să nu mai poată fi folosite împotriva polițistului pedofil Eugen Stan.

La 10 ianuarie 2018, Eugen Stan și-a recunoscut faptele în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Numai că, imediat după recunoașterea faptelor, pe adresa Parchetului București a fost trimisă o adresă în care se arăta că dosarul fusese preluat de Pachetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Adresa era datată 9 ianuarie 2018, dar decizia a fost trimisă prin fax la Parchetul TMB abia a doua zi, după mărturisire.  

pedofil

Unii ar putea spune că este doar o gafă a Parchetului general dar cât de convenabilă a fost aceasta pentru polițistul-pedofil a cărui declarație în care și-a recunoscut faptele a devenit nulă.

Eugen Stan a profitat de gafă (???) și nu și-a mai recunoscut faptele, iar declarația inițială a fost exclusă ca mijloc de probă prin ordonanța din data de 17.01.2018 emisă de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiție.

Urmările „gafei” au fost consemnate și de judecători. „Poziția inculpatului în raport de această acuzație a fost de negare a conduitei ilicite, arătând că nu își explică cum ar fi ajuns urmele de spermă la locul comiterii faptei. Instanța de fond în mod corect nu a ținut cont de declarația inculpatului dată la 10.01.2018 prin care acesta adoptase o altă poziție procesuală în raport de această acuzație, întrucât respectiva declarație a fost exclusă (…)”, au consemnat judecătorii Curții de Apel București.

Eugen Stan l-a turnat pe comisarul Rene Vornicu: „Șeful primea lucruri, whisky, ţigări…”

Audiat în timpul procesului, polițistul pedofil Eugen Stan a încercat să-și scape pielea băgându-l la apă și pe fostul său șef, comisarul Rene Emanuel Vornicu, la acea vreme șeful Serviciului Supraveghere Rutieră, din cadrul BPR. Declarațiile date de Polițistul pedofil vin însă tocmai să sublinieze poziția protejată de care se bucura în interiorul Poliției.

În fața instanței, fostul polițist a declarat că șeful său primea „atenții” de la diverse persoane – băuturi fine sau țigări. El a povestit că era invidiat de colegi pentru că era văzut cărând la mașina șefului acele bunuri, care credeau că sunt ale lui.

„La momentul examinării, inculpatul a avut o atitudine nesinceră, de distorsionare a adevărului, de eludare a răspunsurilor care l-ar pune într-o lumină negativă, relevând o stimă de sine crescută, susţinând că a fost un angajat model care a avut relaţii foarte bune cu şefii, stârnind invidia colegilor – Am fost avansat, eu nu am avut sancţiuni niciodată, am fost un exemplu pentru că nu întârziam niciodată. (..) E posibil ca şofer de şef să fi avut şi duşmani. Sigur erau invidioşi  pe mine că şeful primea lucruri, whisky, ţigări şi le duceam la maşină la mine şi ei ziceau că de fapt îmi dădea mie…, a mai consemnat instanța.

Anchetați și avansați în grad!

În 2018, șeful Poliției Române de la acea vreme, chestorul Bogdan Despescu, a dispus o anchetă, în urma căreia mai mulți polițiști implicați în scăparea lui Eugen Stan au fost cercetați disciplinar și dați pe mâna procurorilor Parchetului General, pentru că l-au favorizat pe pedofil.

pedofil

Polițistul Daniel Oprea și-a primit însă „răsplata”: nu numai că nu a fost pedepsit, dar în 2019 a fost chiar avansat la gradul de comisar!?!

Proaspătul avansat comisar ocupă acum un post călduț de ofițer specialist (cât de specialist ați putut citi mai sus!?!) și încasează lunar o soldă grasă din banii contribuabililor pe care este dator să-i protejeze de infractori precum Eugen Stan. Ziarul Cetățeanul i-a solicitat lui chestorului general Bogdan Despescu, în prezent secretar de stat în Ministerul de Interne, să comenteze eșecul evident al acțiunii disciplinare pe care a dispus-o. Vom prezenta punctul de vedere după ce acesta ne va fi comunicat.

Daniel Oprea nu este singurul dintre cei anchetați disciplinar și dați pe mâna procurorilor după raportul lui Despescu, dar ulterior avansați în grad. Iată ce au „pățit” și alți anchetați disciplinar:

  • subcomisar de poliție George Dinicu, șeful Biroului Investigații Criminale din Secția 22 Poliție – avansat comisar;
  • subinspector de poliție Florin Neacșu, din cadrul Biroului Investigații Criminale al Secției 22 Poliție – avansat inspector;
  • comisar de poliție Aurelian Călineață, împuternicit adjunct Brigada Rutieră – avansat comisar șef și definitivat pe post;
  • subcomisar de poliție Tudorache Cătălin – Ionuț, împuternicit șef Supraveghere Rutieră pentru Sectoarele 3, 4 și 5 – avansat comisar și promovat șef birou Supraveghere Rutieră pentru Sectoarele 1, 2 și 6;
  • inspector principal de poliție Slabu Marian, șeful Biroului Poliție Rutieră pentru Sectorul 1 – avansat subcomisar și promovat șef birou.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.