Directorul incompatibil de la RADET a inventat un proces ca să mai ia salariu de 2.000 euro pe lună

incompatibil

Liberalul Gabriel Ion Tănase conduce ilegal instituția vitală pentru bucureșteni: Regia Autonomă de Transport și Distribuție a Energiei Termice București (RADET).  Motivul:  acesta a fost declarat incompatibil de către instanță, iar judecatorii au decis, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, în noiembrie 2014, că în perioada 2014-2017 nu mai are voie să dețină o funcție publică, sau asimilată acesteia.

Mai grav, este faptul că acesta a indus în eroare Consiliul de Administrație al Regiei, semnând o declarație pe propria raspundere că nu este incompatibil si ca poate deține funcția de director general al RADET.

CA-ul Radet cere demisia lui

Presa a dezvăluit fapul că directorul general, Gabriel Tănase a fost numit șef peste RADET și încasează un salariu de aproximativ 2500 de euro, deși avea interdicție de a ocupa o funcție publică sau asimilată acesteia.

Surse din cadrul CA RADET au explicat ca i-au solicitat, în cadrul unei sedințe recente, documentele primite de la ANI și să explice situația. “Potrivit legii, nu mai are voie sa dețină funcția de director general al RADET. Ne-am sesizat  și am cerut clarificări atât lui, cât și la ANI. După ce vom primi documentele de la ANI, vom convoca CA-ul și vom decide demiterea lui Tănase”, susțin sursele citate.

Tănase susține că are proces pe rol și refuză să demisioneze

În plus, după ce în presă au apărut înformații că este incompatibil, acesta a deschis proces. Acest dosar, care se află pe rol la Tribunalul București, nu are nicio legătură cu ANI sau RADET, pârât fiind Consiliul General al Municipiului București.

Concret, acesta a deschis un proces în care a chemat în judecată Consiliul General al Municipiului Bucuresti, pe motiv că a fost dat afara din CGMB. Nicidecum nu este părâtă ANI sau vreun judecator care a decis ca Tănase este incompatibil.

Potrivit surselor din cadrul CA, Tănase a spus în ultima ședință a CA-ului că nu își poate da demisia pentru că are proces pe rol legat de decizia ANI. Numai că, nici până în prezent în cazul acelui dosar nu s-a dat niciun termen. Motivul: avocații susțin că instanța nu dă termen pănă nu este dosarul complet și părțile din dosar nu fac toate comunicările necesare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.