Cutremur la PSD Bucureşti. Robert Negoiţă, schimbat cu Gabriela Firea. Rizea, zis „Cristi Ferrari”, suspendat șase luni

Candidatul la Primăria Capitalei, Gabriel Firea, sabotată de către proprii colegi

PSD BucureştiScandalul din ultimele zile de la PSD Bucureşti a fost tranşat marţi seara de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Robert Negoiță s-a retras (sau i s-a impus să se retragă) de la conducerea PSD București, în locul lui fiind numită președinte interimar Gabriela Firea. De asemenea, liderul PSD Sector 5, Cristian Rizea, a fost supendat de la şefia organizaţiei.

Anunţul a fost făcut de liderul social-democraților, Liviu Dragnea, după ce decizia fusese validată de Comitetul Executiv Național al PSD, reunit la Palatul Parlamentului.

Negoiță a făcut primul pas înapoi

„Neplăcută starea care a existat în organizația PSD București, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze așa ceva, în condițiile în care PSD are prima șansă la București, astăzi au fost luate niște decizii și de către CExN și de unii colegi. Domnul Robert Negoiță astăzi a decis să se retragă din funcția de președinte al organizației municipale București și a propus-o pe dna Gabriela Firea ca președinte interimar, pentru ca șansele acestei colege să crească, în condițiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opțiune ca și candidat pentru Primăria Generală a Capitalei”, a detaliat Dragnea.

De asemenea pentru faptul că organizația PSD Sector 5 intenționase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid, în speţă Robert Negoiţă, CExN al PSD a decis suspendarea lui Cristian Rizea, pe o perioadă de șase luni, din funcția de președinte al organizației. Conducerea interimară a fost preluată de Ligia Moldovan. În prezent, Ligia Moldovan deține funcția de președinte al organizației de femei PSD Sector 5.

CExN al PSD a decis şi excluderea din partid a lui Ilie Rafael, care a făcut niște afirmații în presă „care încalcă în mod flagrant codul de conduită”. „Și chiar dacă nu era acel cod adoptat, măsura era aceeași, a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”, a argumentat președintele PSD.

„De asemenea, pentru că dna Firea nu mai poate rămâne președintele organizației PSD Ilfov și pentru că Ilfovul este o organizație importantă în contextul alegerilor locale din București și pentru a se realiza totuși o colaborare bună între Ilfov și București, Robert Negoiță a fost numit secretar regional pe regiunea București – Ilfov pentru a ajuta și campania de la Ilfov și campania de la Primăria Capitalei”, a precizat Liviu Dragnea.

La capitolul „şi altele”, având în vedere scandalul imens de la PSD Bucureşti, la șefia organizației PSD Brăila a fost numit Ion Rotaru, în funcția de președinte interimar, locul fiind vacantat la ultimul Congres al PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.