luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalVIDEO GALERIE FOTO Cetățenii au făcut curățenie în Parcul Brâncuși, abandonat de...

VIDEO GALERIE FOTO Cetățenii au făcut curățenie în Parcul Brâncuși, abandonat de Negoiță

-

După ce, în primăvară, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a încercat să-l distrugă, sâmbătă dimineață cetățenii au făcut curățenie în Parcul Brâncuși.

De când a fost abandonat de Primărie, care voia să cedeze fără luptă în fața mafiei retrocedărilor, Parcul Brâncuși din cartierul Titan devenise un adevărat focar de infecție.

PET-uri, sticle și doze de bere sau băuturi răcoritoare, pungi de plastic și multe alte gunoaie se strânseseră în parc. Asta ca să nu mai punem la socotoeală bălăriile care năpădiseră locul și care pe alocuri ajungeau la un stat de om.

Câteva zeci de oameni au răspuns la o mobilizare pe Facebook și s-au prezentat începând cu ora 9,00, dotați cu saci de gunoi, mănuși de menaj, coase, furci, greble și toate cele trebuincioase unei lucrări ca la carte. Pe ritmurile muzicii care răsuna dintr-o boxă adusă de unul dintre voluntari, oamenii s-au apucat de curățenie.

Era necesară o operațiune de curățenie în Parcul Brâncuși

Evident, s-a aplicat teoria diviziunii sociale a muncii – unii coseau, alții greblau și alții veneau să bage în saci, care au fost depozitați la intrarea în spațiul verde, unde este arborat banner-ul cu ”Salvați Parcul Brâncuși”, făcut tot din donațiile cetățenilor. Sacii cumpărați inițial s-au dovedit pe parcurs a fi insuficienți, așa că a fost nevoie de mai multe drumuri la magazin pentru a reîmprospăta stocul. Nicio problemă, totul a mers ca la carte și nu au fost sincope.

La final, a fost chemată o echipă de la serviciul de salubrizare din cadrul Primăriei Sectorului 3, care să ridice sacii cu gunoaie și resturi vegetale. Locuitorii din zonă se plângeau de mult că nu mai pot ieși la plimbare cu copiii sau cu câinii, din cauza bălăriilor care năpădiseră aleile și în care nu putea să știi ce se ascunde. Un real pericol nu numai pentru copii sau câini, ci și pentru oamenii în toată firea care treceau prin zonă.

Negoiță s-a apucat să demoleze aleile în Vinerea Mare

Scandalul legat pe Parcul Brâncuși a izbucnit în această primăvară. În Vinerea Mare, încă de la primele ore ale dimineții, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a trimis utilajele să demoleze aleile.

Totul se întâmpla la nici 24 de ore după ce consilierul personal al primarului general Gabriela Firea îi asigurase pe cetățenii din zonă că Parcul Brâncuși va rămâne zonă verde. Însă colegul său din PSD Robert Negoiță nu s-a sinchisit și le-a dat ordin angajaților săi de la Primărie să continue operațiunea de demolare a parcului retrocedat de Sorin Oprescu. Utilajele inscripționate cu ”I Love Sector 3” și-au făcut apariția în parc înainte de ora 8,00 dimineața, în speranța că nu va fi nimeni prin preajmă să observe ce se pune la cale.

Numai că muncitorii năimiți de Negoiță au dat în parc de cetățenii din zonă care-și scoseseră câinii la plimbarea de dimineață și atunci a ieșit scandal. În cele din urmă, asaltați de cetățeni, angajații Primăriei Sectorului 3 au fost nevoiți să-și retragă utilajele.

Parcul Brâncuși a fost retrocedat de fostul primar general Sorin Oprescu. Acest lucru a fost recunoscut la finele lunii aprilie de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, într-un comunicat dat publicității după protestele locuitorilor din zonă.

”Facem mențiunea că actualul proprietar a dobândit terenul în urma unei restituiri în natură, dispusă în anul 2011, prin Dispoziția Primarului General nr. 13660. La momentul retrocedării, terenul avea deja realizate investiții pentru amenajarea ca spațiu verde și ca loc de joacă pentru copii, investiții realizate de Primăria Sectorului 3 pe un teren care, la acel moment, era ocupat de construcții ilegale (circa 340 de garaje)”, se arată în comunicatul Primăriei Capitalei. În 2011 primar general al Capitalei era Sorin Oprescu, nu Adriean Videanu, așa cum a lăsat să se înțeleagă în nenumărate rânduri actualul edil al Sectorului 3, Robert Negoiță.

Marș pentru salvarea parcului, pe 19 mai

Pe 19 mai, într-o zi de duminică, sute de cetățeni au participat la un marș pentru Parcul Brâncuși, încheiat în fața sediului Primăriei Sectorului 3, așa cum a relatat la vremea respectivă Cetateanul.net.

Cu copii, cu bătrâni, cu câini, protestatarii au plecat în cursul dimineții chiar din Parcul Brâncuși, ”înarmați” cu pancarte ale căror mesaje cereau oprirea distrugerii spațiului verde din sectorul condus de pesedistul Robert Negoiță.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...