joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalEXCLUSIV! Cum a dat Oprescu ilegal 13,5 milioane de lei pentru șobolani

EXCLUSIV! Cum a dat Oprescu ilegal 13,5 milioane de lei pentru șobolani

-

Primăria Capitalei, condusă de edilul-șef Sorin Oprescu, a cheltuit ilegal 13,5 milioane de lei pe deratizare, potrivit inspectorilor Curții de Conturi.

OprescuCamera de Conturi a Municipiului București a constatat “suportarea din bugetul local a sumei estimate la 13.763.504 lei, prin acceptarea la plată a contravalorii serviciilor de combatere a tânțarilor și de deratizare, prestate societăților cu capital privat și regiilor autonome de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului București, contrar prevederilor Legii 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, cu modificările și completările ulterioare și ale art. 14 alineatul 3 din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare”, a explicat liderul PNL din Consiliul General al Municipiului București (CGMB), Cornel Pieptea.

Curtea de Conturi cere recuperarea prejudiciului

Oprescu
Ultimatum al Curții de Conturi în problema deratizării

Potrivit acestuia, Curtea de Conturi a dispus determinarea cuantumului întregului prejudiciu produs în anul 2013 prin decontarea serviciilor de combatere a țânțarilor și deratizare prestate firmelor private și regiilor autonome, care au obligația legală de a suporta contravaloarea acestora, precum și înregistrarea corespunzătoare în contabilitate și recuperarea acestor sume potrivit legii. Măsura are ca termen de realizare data de 30.06.2015.

„Din primele informatii pe care le-am obținut de la direcțiile de specialitate ale Primăriei Generale, este vorba în principal de servicii prestate pentru RADET și RATB fără recuperarea contravalorii acestora, iar raportul Curții de Conturi este contestat în instanță”, a explicat Pieptea.

Șeful grupului PNL cere transparență în cheltuirea banilor

Oprescu
Liderul PNL, Cornel Pieptea

În privința costurilor, din anul 2003, de când a fost eliminată taxa de dezinsecție, dezinfecție și deratizare pe care o plătea orice persoană fizică sau juridică, municipalitatea asigură finanțarea integrală în anumite condiții legale. Fiind un serviciu public cu impact major asupra sănătății populației, doar aplicarea unitară în cercuri concentrice dispuse dinspre exteriorul spre interiorul Capitalei poate elimina riscul de apariție a focarelor de leptospiroză sau meningo-encefalită.

„Deoarece consider că transparența în cheltuirea fondurilor și administrația publică sunt indisolubil legate, voi solicita factorilor responsabili din Primăria Capitalei prezentarea detaliată a acestei situații și a planului de măsuri pentru ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi. De asemenea, voi crea, prin intermediul Comisiei de Utilități Publice din cadrul Consiliului General, bazele unui dialog care să conducă la identificarea soluțiilor pentru aplicarea eficientă a programului de deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la evitarea unor noi sancțiuni din partea Curții de Conturi”, a mai explicat Pieptea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...