Cum comandă interlopii piața imobiliară din Sectorul 4. Rolul lui Florian Puiu

Băluță
Consilierul Puiu Florian l-ar fi însoțitt pe Băluță la vizita din Ilfov, spun apropiații primarului

puiu florianEdilul-interimar al Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, ori este depășit, ori le-a dat interlopilor mână liberă să conducă sectorul. Potrivit surselor noastre, la Direcția de Urbanism, în preajma arhitectului-șef , Daniel Cărămidă, stă tot mai des Florian Puiu, care a avut probleme cu legea și este cunoscut pentru relațiile lui cu lumea interlopă.

Ales consilier local la Sectorul 4, pe listele USL, Florian Puiu este unul dintre cei mai bogați consilieri locali ai Capitalei. Potrivit declarației de avere a acestuia, consilierul are două ceasuri, unul evaluat la 80.000 de euro, iar altul la 15.000 de euro, și a vândut altul care este evaluat, potrivit declarației de avere, la 50.000 de euro. În perioada 2007-2012, acesta și-a cumpărat câte un apartament în București și Sinaia și a devenit coproprietar la un spațiu comercial de aproximativ 200 de metri pătrați.

Florian Puiu deține și 495 de hectare de teren arabil în Ilfov, alte 25 de hectare în Prahova, 0,5 hectare la Mangalia și un hectar în Giurgiu, se mai precizează în declarația de avere a acestuia. În ceea ce privește veniturile consilierului, economii sau moșteniri, acestea sunt: indemnizație anuală de consilier local, în valoare de 4.733 de lei, câștigul obținut de pe urma vânzării unui apartament contra a 40.590 de euro și vânzarea unui autoturism Ferarri contra a 40.000 de euro. Toate vânzările le-a făcut în perioada 2012-2013, în timp ce bunurile proprietate personală, din declarația de avere depusă în iunie 2013, le-a obținut în perioada 2004-2012.

Consilier apropiat de interlopi

La începutul anului 2013, anchetatorii au făcut 115 percheziții la lideri şi membri ai clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii”, într-un dosar de tentativă de omor, lipsire de libertate şi şantaj. 80 de suspecţi, printre care Sile şi Nuţu Cămătaru, au fost duși la audieri. Unul dintre cei vizaţi de ancheta procurorilor a fost, la acea vreme, și Florian Puiu, despre care presa a relatat că ar avea legături cu clanul „Sportivilor”.

Florian Puiu apare și în dosarul „mită pentru primari”

Numele lui Florian Puiu apare și în dosarul în care primarii localităților Snagov și Jilava au ajuns după gratii. Potrivit referatului DNA, prin care s-a solicitat arestarea primarilor din Snagov şi Jilava, cei doi se certau pe banii denunţătorului Florian Puiu.

Potrivit referetului DNA, Florian Puiu i-a spus lui Apostol Muşat, fostul primar din Snagov, că o societate comercială oferă 4,5 milioane de euro, dacă terenurile sunt alipite şi intabulate. Iniţial, ei au convenit ca şpaga să fie de 1,1 milioane de euro, urmând ca primarii să ia câte 500.000 de euro, iar vicepreşedintele CJ Ilfov – 100.000.

Numai că pretenţiile lui Ion Scaeţeanu, intermediarul primarului din Snagov, au crescut la 2,5 milioane de euro, fiind întocmit şi un act notarial, în acest sens. Motiv pentru care Muşat şi Scaeţeanu s-au şi certat. Context în care Mladin a solicitat să fie întocmite acte şi pe numele finului său, Ovidiu Szasz, pentru cei 500.000 de euro conveniţi iniţial. Denunţătorul a început să i se plângă lui Mladin că Muşat a ridicat preţul:

Adrian Mladin„Tu nu înţelegi că tu eşti o gâscă acuma, nu te supăra că-ţi spun, tu pentru ei eşti o gâscă pe care au pus mâna şi o jumoale cât pot de mult, ai înţeles!?”.
(…)
Florian Puiu: „Ajunge! Păi, cât să mai ducă fraieru’?! Nu mai poa’ să ducă fraieru’! Suficient! Nu mai pot! Am vorbit şi cu nea Muşat, am vorbit cu toată lumea”. (interceptări DNA)

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.