duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăInvestigațiiAchiziții publiceContract cu iz penal de un milion de euro în sectorul 6,...

Contract cu iz penal de un milion de euro în sectorul 6, dat prin apropiații senatorului Gabriel Mutu

-

Gabriel Mutu
Cetățeanului Gabriel Mutu îi arde de „dragostea din tei”, cu procurorii DIICOT pe urme

O firmă cu un singur angajat a câștigat în mod subit un contract de un milion de euro cu ADP sectorul 6, ne-au spus surse confidențiale din Primăria sectorului.

Firma „binecuvântată” de ADP sector 6 ar fi societatea comercială SC Tundra Garden, înființată pe 28 august 2012, la doar două luni după ce PSD  a preluat din umbră conducerea sectorului 6 (iunie 2012), și după numirea în funcție a noului director al ADPDU Sector 6 – Adrian Vigheciu.

Famiglia Tundra de la Sectorul 6

Firma a fost înființată de o anume Iulia Diaconescu, născută în Constanța, vecină și prietenă cu Adrian Enache și cu Laurențiu Iordan (șef serviciu spații verzi ADPDU sectorul 6). În anul 2013 firma care avea doar un angajat și obiectiv de activitate întreținere pesiagistică și spații verzi a câștigat un contract de defrișare spații verzi în valoare aproximativă de un milion de euro, susțin surse ADP.

Sursele noastre spun că firma nu a executat nicio lucrare, munca pentru lucrările contractate fiind prestată de oamenii de la ADP. Cu toate acestea, banii au fost achitați, de recepția lucrărilor ocupându-se Laurențiu Iordan, iar de plata lucrării a avut grijă Adrian Vigheciu, omul de casă  al senatorului penal Gabriel Mutu, care vrea să ajungă edil al sectorului 6 al Capitalei.

Senatorul Gabriel Mutu (PSD) este urmărit penal, alături de deputatul Mario Ernest Caloianu (UNPR) în dosarul în care procurorii DIICOT l-au reţinut pe Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani. Dosarul vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor proveniți din infracțiuni. Gabriel Mutu este urmărit penal și pentru folosirea cu rea credință a bunurilor societății şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Excursii și mașini de lux pentru cei care au decontat lucrările

sectorul 6
Gabriel Mutu,senatorul cu probleme penale, candidat PSD la Primăria Sectorului 6

Coincidență sau nu, aceleași surse ne-au spus că, după achitarea contravalorii lucrării, Laurențiu Iordan și-a schimbat autoturismul Renault Clio, an de fabricație 2008 cu un BMW X5 din  2010, iar Adrian Enache a plecat în mai multe excursii exotice costisitoare din punct de vedere financiar cheltuind aproximativ 15.000 de euro după cum se laudă apropiaților, iar Adrian Vigheciu ar fi plătit filialei PSD sector 6 alți aproximativ 150.000 de euro pentru campania electorală de anul trecut.

„Cetățeanul” a cerut lămuriri de la ADP sector 6, încă de pe data de 14 mai, dar oficialii acestora nu au răspuns solicitării noastre de obținere de informații publice. Redăm în continuare întrebările noastre către instituția publică „apropiată” senatorului Mutu

„În vederea informării opiniei publice, vă rugăm să ne răspundeți la câteva întrebări:

1. Ce fel de contracte au fost incheiate în ultimii trei ani cu firma SC Tundra Garden de către Primăria Sectorului 6 sau ADP sector 6?

2. Vă rugăm să ne specificați când a fost incheiat fiecare contract, valoarea lui și pentru ce perioadă a fost încheiat?

3. Ce lucrări a desfășurat SC Tundra Garden în 2012, în 2013 și în 2014 în sectorul 6?”

 

 

 

 

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...