Consilier general PSD, dat afara din partid: Nu sunt o mașină de vot!

consilier
Daniela Dragne (în plan apropiat) a refuzat să se comporte ca o mașină de vot, la ordin politic

Daniela Dragne, consilier în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), din partea PSD, a fost exclusă din partid, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru că nu ar fi votat așa cum i s-ar fi cerut de la partid, ci așa cum îi dictează conștiința și conform legislației.

Oficial, acesteia i s-a reproșat „activitate în neconcordanță cu atribuțiile funcției de consilier local în cadrul Consiliului General al Municipiului București, prin absențe repetate de la ședințele de Consiliu General”.

Daniela Dragne spune însă că, de fapt, nemulțumirea șefilor PSD era că nu votează întotdeauna în CGMB așa cum i se dictează de la partid.

„Respectarea legii primează, iar dacă asta înseamnă trădare, atunci am trădat. Pentru că în Consiliul General eu am votat conform conștiinței mele și a legilor în vigoare. Dacă au fost lucruri cu care nu am fost de acord, nu că nu mi-au plăcut mie sau că nu m-am trezit bine dimineață, ci pentru că mi s-au părut că sunt în neregulă, eu consider că am dreptul, mai ales că am și o răspundere patrimonială, să votez conform conștiinței și a legilor în vigoare. A fi fidel nu înseamnă a fi obedient, după părerea mea”, a declarat, pentru Cetateanul.net, Daniela Dragne.

Vot la comandă politică în CGMB

Consilierul general afirmă că s-a mai încercat excluderea sa din partid, la inițiativa primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.

„În luna iunie, am primit un avertisment, după ce anterior domnul Robert Negoiță a propus excluderea mea din partid. Nu a fost statutar și am contestat, atunci. Nu mi-am băgat mințile în cap, pentru că nu voi  vota niciodată proiecte care nu sunt conforme cu legislația”, spune Daniela Dragne.

Aceasta atrage atenția că votul în Consiliul General al Capitalei trebuie să fie dat în concordanță cu legislația, pentru a nu se ajunge la situații precum Parcul Bordei, când Primăria Capitalei a fost obligată să plătească despăgubiri de zeci de milioane de euro.

„Ni se spunea că trebuie să votăm așa cum ni se spune, indiferent de consecințe. Cu ani în urmă a fost cazul Costanda, cu Parcul Bordei, iar consilierii au avut o problemă. Eu nu vreau să aduc bani de acasă ca să repar niște lucruri care ar putea avea consecințe. Nu-mi permit să mă joc… Eu am luat foarte în serios activitatea mea de consilier general și o fac cu responsabilitate. Nu sunt o mașină de vot. Dacă asta înseamnă să fii membru PSD, nu am ce să caut acolo. În numele disciplinei de partid nu poți să faci absolut orice. Voi contesta decizia de excludere!”, a mai spus consilierul general.

Un consilier incomod

Consilierul general Daniela Dragne a mai dat semne de „nesupunere” și anul trecut, atunci când a luat atitudine față de companiile municipale, declarate ilegale de justiție.

În noiembrie 2018, Daniela Dragne și colegul său Orlando Culea acuzau, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea, un „tun imobiliar” și „ilegalități”.

consilier

Ei au refuzat sã voteze proiectele prin care trei companii municipale erau refinanţate ilegal cu circa 300 de milioane de lei deşi nu au produs nimic.

CITIȚI ȘI: Companiile lui Firea la pământ! Atacul în instanță al Prefecturii București DOCUMENT EXCLUSIV

„Văzând ordinea de zi a a ședinței Consiliului General al Municipiului București, ce va avea loc în ziua de 22.11.2018, avem senzația că a sosit Black Friday pentru companiile municipale ale Primăriei Municipiului București. Se alocă, din nou, peste 100 milioane lei, către o serie de companii care generează doar pierderi, în vederea măririi capitalului social al acestora. Avem senzația că Primăria a devenit un “El Dorado” al banilor publici care sunt “donați” către aceste companii, indiferent cât cer, chiar dacă nu au rambursat nimic din împrumutul primit de la PMB în urmă cu un an, pentru că nu au realizat decât pierderi. Practic, prin mărirea capitalului social, se plimbă banii municipalității către companii care vor “restitui” împrumuturile din aceste sume”, au scris consilierii generali PSD Orlando Culea și Daniela Dragne, într-o scrisoare deschisă adresată primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.