Clotilde Armand, alba-neagra cu judecătorii. Jocuri dubioase cu autorizații de construire

Clotilde Armand

Primărița Clotilde Armand vrea să anuleze o autorizație de construire emisă legal folosindu-se de o funcționară pe care o promovase arhitect șef al Sectorului 1. Arhitecta i-a făcut pe plac lui Clotilde și a semnat o hâtie pentru instanță precum că autorizația este ilegală. Arhitecta în cauză este însă chiar cea care întocmise și verificase legalitatea autorizației!

Mai mult, aceeași arhitectă întocmise și avizase legalitatea certificatului de urbanism pentru autorizația pe care acum primărița vrea să o anuleze cu orice preț.

Anchetă realizată de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Dezvoltatorul luat la țintă de Clotilde Armand obținuse toate avizele, acordurile și studiile impuse prin Certificatul de urbanism, în baza căruia a fost eliberată autorizația de construire, cu respectarea prevederilor legale. De asemenea, îndeplinise și procedura de informare și consultare a publicului cerută de lege.

„După modelul „Nicușor Dan”, primărița Clotilde Armand ar face orice ca să blocheze dezvoltarea imobiliară a sectorului 1”, spun surse din Primărie.

Uneltele primăriței Clotilde Armand

Sub pretextul că reexaminează legalitatea actelor de urbanism emise de fosta administrație a Sectorului 1, primărița Clotilde Armand a pornit o adevărată cruciadă împotriva celor care construiesc în acest sector.

Ca să fie cât mai convingătoare în fața judecătorilor, primărița s-a folosit de funcționarii primăriei. Edilul a depus la dosar raportul semnat de arhitecta șefă de atunci a Sectorului 1 Oana Marina Dobrinoiu, care susținea că autorizația este ilegală. Clotilde Armand a trecut sub tăcere că aceeași Oana Dobrinoiu întocmise și avizase legalitatea autorizației de construire despre care spune acum că este ilegală.

„În cazul de față, opinia noului arhitect șef este contrară fostului arhitect șef privind legalitatea autorizației de construire. (…) Această nouă opinie, după ce am luat la cunoștință de ea, nu am avut motive să nu o consider corectă, drept urmare o depun la dosar…”, a scris Clotilde Armand în documentul depus la instanță.

Arhitecta Oana Marina Dobrinoiu s-a supus primăriței Clotilde Armand, care o promovase arhitect șef al Sectorului 1 și a declarat ca ilegală (stânga) autorizația de construire pe care o întocmise chiar ea (dreapta)

Răspunzând dorinței șefei sale, arhitecta a făcut ce i s-a cerut și a dat în scris că autorizația a fost emisă ilegal, pentru că nu a fost întocmit și un Plan Urbanistic Zonal (PUZ)!?!

Arhitecta promovată de Clotilde Armand s-a dat în primire singură

Promovată de Clotilde Armand arhitect șef al sectorului 1, Oana Marina Dobrinoiu a uitat că a avizat legalitatea autorizației pe care acum primărița o vrea anulată cu orice preț. Cetățeanul a descoperit că tot Oana Marina Dobrinoiu a întocmit și verificat și certificatul de urbanism în baza căruia a fost eliberată autorizația de construire.

Mai mult, arhitecta întocmise chiar și un document, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, în care argumenta legalitatea autorizației de construire din Bd. Apiculturilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.