duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCine distruge Marele Măr. Declarație șocantă a primarului democrat

Cine distruge Marele Măr. Declarație șocantă a primarului democrat

-

Primarul democrat al metropolei americane, Eric Adams, susține că migrația „va distruge New York-ul”.

El a făcut această declarație șocantă pentru membru al Partidului Democrat, susținător fără rezerve al intrării migranților în SUA, în contextul în care metropola primeşte peste 10.000 de noi migranţi economici şi solicitanţi de azil în fiecare lună.

Citește și Primarul din New York șocat de sosirea a sute de minori separați de părinți

„Niciodată în viaţa mea nu am întâmpinat o problemă al cărei final nu îl vedeam. Ei bine, nu văd finalul acesteia’”, a declarat Adams în cadrul unei dezbateri publice.

Asociațiile pro-imigrație au luat foc

Însă afirmaţiile sale de miercuri au fost urmate de critici ferme din partea asociaţiilor de apărare a drepturilor migranţilor.

Coaliţia pentru imigraţie din New York l-a acuzat joi pe Adams că „respinge responsabilitatea unei gestionări defectuoase a noilor sosiţi, persoane vulnerabile în căutare de securitate”.

„Acest discurs periculos este ceva la care te-ai aştepta din partea unui politician de extremă dreapta”, au reacţionat asociaţiile Coaliţia pentru persoane fără adăpost şi Societatea pentru asistenţă juridică, într-un comunicat comun.

În ultimele 18 luni, peste 110.000 de migranţi au sosit în New York, ce are o populaţie de 8,5 milioane de locuitori.

În Statele Unite, imigraţia este o chestiune politică controversată, republicanii folosind orice prilej pentru a-l acuza pe preşedintele democrat Joe Biden că a transformat frontiera cu Mexic într-o veritabilă sită.

Conform legislaţiei în vigoare, New York-ul este obligat să furnizeze adăpost, hrană şi îngrijire oricărei persoane care prezintă o cerere de azil.

Eric Adams / www.nyc.gov

Fost poliţist afro-american, Eric Adams cere cu insistenţă ajutorul guvernului federal pentru a face faţă acestei crize. ‘„Compasiunea new-yorkezilor este poate nelimitată, dar nu şi resursele noastre”, declarase edilul în luna august.

The Big Apple

New York-ului a început să i se spune Marele Măr în anii 1920, când jurnalistul sportiv John J. Fitz Gerald a scris un articol pentru ziarul „New York Morning Telegraph” despre numeroasele curse de cai și hipodromuri din oraș.

Acesta a scris despre premiile care erau câștigate, iar la distincția cea mai mare s-a referit cu sintagma „mărul cel mare”. Ulterior, porecla a început să capete popularitate, iar muzicienii de jazz, din anii 1930, s-au referit la New York drept „The Big Apple”, adică „Marele Măr”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...