sâmbătă, iulie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCazinoul din Constanța, trecut la Compania Națională de Investiții pentru a fi...

Cazinoul din Constanța, trecut la Compania Națională de Investiții pentru a fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat

-

cazinoul din constanta
Cazinoul din Constanța va fi reabilitat cu bani de la bugetul de stat

Cazinoul din Constanţa a fost transferat din administrarea Consiliului Local în cea a Companiei Naţionale de Investiţii pentru a fi reparat cu bani de la bugetul de stat. Consilierii locali din Constanța au votat în unanimitate acest proiect de hotărâre. După ce va fi reparat pe banii statului, Cazinoul va reveni în administrarea Consiliului Local Constanța.

Primarul Radu Mazăre a declarat că pentru reabilitarea Cazinoului din Constanţa este nevoie de aproximativ 10 milioane de euro. Edilul susține că a avut discuţii cu diverşi investitori privaţi care să reabiliteze acest obiectiv, dar a sistat toate negocierile de teamă să nu fie acuzat de procurori că ar fi aranjat eventuala licitaţie care ar fi avut loc.

“Dacă aş fi reparat Cazinoul cu bani de la Primărie şi aş fi băgat peste 10 milioane de euro în renovarea acestei clădiri, toţi cetăţenii oraşului şi cetăţenii României ar fi spus că sunt nebun, că în loc să construiesc case pentru 4.000 – 4.500 de oameni, de banii ăştia reparăm o clădire. Am încercat să fac ceva cu investitori privaţi. Am fost şi în Elveţia, am avut nenumărate contacte şi cu chinezi şi cu un fond de investiţii gestionat de către nişte ruşi, dar m-am oprit. M-am oprit de frică pentru că renovarea acestui Cazino ar fi însemnat o licitaţie. Dacă ar fi avut loc această licitaţie şi ar fi câştigat o companie cu care eu aş fi vorbit anterior încercând să-i conving să vină să bage bani aici, în mod categoric procurorii mi-ar fi făcut ceea ce mi-au făcut în primăvară – ar fi spus că am aranjat această licitaţie, având în vedere că m-am întâlnit anterior cu investitorii”, a declarat Radu Mazăre.

El a explicat că a discutat cu vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost de acord să preia Cazinoul la Compania Naţională de Investiţii pentru a fi reabilitat.

După ce va fi reparat, Cazinoul va reveni la municipalitate, dar primarul Constanţei nu ştie ce destinaţie va avea.

“Nu ştiu ce destinaţie va avea după reabilitare. Nu ştiu cine îl va opera, cine va aduce jucători pentru că la ora actuală legislaţia este restrictivă privitor la cazinouri, trebuie ca cineva să bage bani şi să-i şi scoată, trebuie să aducă jucători. (…) După ce-l va reabilita Compania de Investiţii, dacă va mai fi vreun guvern doritor să bage bani în Cazinoul de la Constanţa, s-ar putea să se schimbe guvernul şi să nu mai vedem niciun ban în vreun obiectiv de la Constanţa, el se întoarce la municipalitate şi noi vom decide ce facem cu el. Poate facem cazino, dacă nu, facem un muzeu şi asta-i viaţa”, a explicat Mazăre.

Mazăre a spus că potrivit hotărârii Consiliului Local, în cazul în care lucrările nu încep în 24 de luni de la transferul către Compania de Investiţii, atunci Cazinoul va reveni la municipalitate.

Sală polivalentă și bazin olimpic, tot pe bani de la bugetul de stat

Consilierii locali din Constanţa au mai aprobat în şedinţa de joi alte două proiecte privind transferul unor terenuri tot către Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unui bazin olimpic de înot şi a unei săli polivalente cu 5.000 de locuri, investiţii făcute cu fonduri guvernamentale.

Cazinoul din Constanţa se află de mai mulţi ani în paragină după ce autorităţile locale şi centrale nu au găsit soluţii pentru reabilitarea acestuia.radu-mazare-afla-daca-petrecere-pastele-in-libertate-119507-1

Astfel, în anul 2011, primarul Radu Mazăre, a anunţat că intenţionează să vândă Cazinoul după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice. După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar acest lucru s-a şi întâmplat. Monumentul avea să revină după numai un an la municipalitate deoarece lucrările pentru reabilitarea acestuia nu începuseră.

În luna septembrie 2012, Mazăre a spus că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În luna februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

În martie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, a anunţat că a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ 10 milioane de euro.

În februarie 2014, Radu Mazăre a spus că încearcă atragerea unor investitori străini pentru preluarea Cazinoului, după ce a mers în Elveţia pentru a discuta modalităţi de colaborare cu reprezentanţii celui mai mare cazinou din Europa, aflat la Lugano.

În martie 2014, Radu Mazăre a anunţat că nu va mai fi reabilitat Cazinoul cu fonduri europene în exerciţiul financiar 2007-2013, urmând să fie realizat un studiu care să stabilească ce trebuie să funcţioneze în această clădire. Dacă ar fi fost reabilitat pe fonduri europene, lucrările la Cazinou ar fi trebuit încheiate până la jumătatea anului viitor, lucru care nu ar fi fost posibil, iar în acest caz municipalitatea ar fi trebuit să restituie fondurile europene, susţin reprezentanţii Primăriei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...