Cât câștigă sindicaliștii care îi iau apărarea ministrului de Interne, Gabriel Oprea

Legea Agenției Naționale de Integritate (ANI) obligă liderii de sindicat să-și depună declarațiile de avere și de interese. Zilele trecute, trei sindicate mari din Poliției au strâns rândurile în jurulul ministrului Gabriel Oprea, au abandonat lupta sindicală dar și pe motociclistul mort, Bogdan Gigina. Cetățeanul.net a consultat declarațiile de avere ale liderilor acestor sindicate și vă prezintă veniturile obținute de aceștia. Ele sunt, în unele cazuri, de trei sau patru ori peste media salariilor din Poliția Română.

Oprea
Toader Paraschiv

Gruia Marin este președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalul Contractual (SNPPC). A încasat anul trecut de la sindicat 97.745 de lei, adică 8145 de lei pe lună. Andrei Marian este secretarul sindicatului. A primit în 2014 un salariu anual de 77985 de lei, adică 6498 de lei pe lună.

Marius Ionescu ocupă funcția de vicepreședinte al celui mai mare sindicat al polițiștilor. Potrivit declarației de avere din 2015, a încasat anul trecut suma de 78.758 de lei, adică 6563 de lei pe lună de la SNPPC.

Interesele politicienilor

Toader Paraschiv este un alt președinte al sindicatului polițiștilor. A primit un salariu de 6.600 de lei pe lună.

Dumitru Coarnă este vicepreședintele sindicatului polițiștilor și apare cel mai des la televizor în apărarea ministrului Gabriel Oprea. Are un salariu de 6445 de lei pe lună, de trei ori salariul mediu al unui polițist din România.

Pe site-ul sindicatului este trecut ca vicepreședinte al SNPPC și Petruț Lucian Valer. Și-a completat ultima declarație de avere în 2013. Din ea aflăm că în 2012 a încasat de la sindicat suma de 114.779 de lei adică 9564 de lei pe lună. Neculai Isache este un alt vicepreședinte al SNPPC. A fost plătit anul trecut de sindicat cu 6995 de lei pe lună.

 A împrumutat sindicatul din pensie

Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) este o altă organizație care îl sprijină pe ministrul Gabriel Oprea. Ea este condusă de Iulian Surugiu. Acesta susține că a împrumutat sindicatul cu 45.000 de lei, iar organizația i-a returnat 75.000 de lei! Constantin Mandache este vicepreședinte al SNAP și vine de la Cluj. Nu și-a depus declarațiile de avere sau de interese pe 2015. Adrian Diugu figurează ca vicepreședinte al sindicatului SNAP. Ilegal, ultima sa declarație de avere este din 2012.

 Lingușiri sindicaliste

Federația Națională a Sindicatelor din Poliție Sed Lex susține și ea că presiunile publice duc la instabilitate instituțională și că ” Solidaritatea înseamnă să fim alături de acest om transformat astăzi într-o ţintă. Nu ştiu cine poate să ceară demisia acestui om, fără să-l cunoască şi fără să ştie ce a făcut pentru sistem. Ministrul Oprea nu trebuie să demisioneze”. Organizația este condusă de Florin Ilie Vîlnei. A primit din partea sindicatului în 2013 suma de 8570 de lei.

În România, salariul mediu al unui polițist est ede 2.000 de lei pe lună.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.