joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCârciuma Gnome s-a retras, dar muncitorii nu au revenit pe bulevardul Liviu...

Cârciuma Gnome s-a retras, dar muncitorii nu au revenit pe bulevardul Liviu Rebreanu

-

La mai bine de șapte ani de la începerea lucrărilor de modernizare, bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3 al Capitalei tot nu este gata. Muncitorii au dispărut de pe șantier, chiar dacă ultimul obstacol, cârciuma Gnome, a fost înlăturat.

Demolarea cârciumii Gnome, care bloca construcția trotuarului pe bulevardul Liviu Rebreanu în zona Barajul Dunării, a început în luna martie a acestui an, la mai bine de trei ani de când Primăria Capitalei a emis notificările în vederea exproprierilor.

Despre acest stabiliment Cetateanul.net a mai scris, arătând că din cauza acestei construcții nu se putea finaliza lucrarea de modernizare a Bulevardului Liviu Rebreanu. Trotuarul modern fusese construit încă din urmă cu trei ani, însă el se împotmolea în stabilimentul bahic. Tebuia demolată cârciuma, construită cu doar câţiva ani înaintea începerii șantierului pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Proprietarii nu au avut însă niciun interes să se grăbească, din moment ce nu au dus lipsă de mușterii.

CITEȘTE și FOTO În sfârșit, se demolează cârciuma Gnome, care bloca trotuarul pe Bulevardul Liviu Rebreanu

Ei bine, acum amplasamentul a fost eliberat de proprietarul cârciumii, însă nici picior de muncitor care să construiască trotuarul pe această porțiune de câțiva metri. Așa că, în zona respectivă, pietonii circulă tot pe stradă, ca până acum.

O istorie lungă pe Bulevardul Liviu Rebreanu

Lucrările pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri cât măsoară Bulevardul Liviu Rebreanu au fost planificate încă din 2007. Atunci, Consiliul General al Capitalei aproba indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea arterei care străbate o zonă destul de aglomerată din cartierul Titan.Liviu Rebreanu

Potrivit estimărilor din 2007, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu costa 118.573.800 lei, adică 36.484.251 euro. Problema este că în 2007 rata de schimb notată în hotărârea Consiliului General era de 3,25 lei pentru un euro.

Lucrările au început abia în 2011, iar în 2014 a fost finalizat un prim tronson, de 1,7 kilometri, situat între Camil Ressu și Nicolae Grigorescu, cu toate că întreaga investiție pentru reabilitarea celor 2,78 de kilometri de drum era eșalonată pe o perioadă de 18 luni.

Lucrările pentru reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu au fost atribuite asocierii dintre Euro Construct și Paco.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...