duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalCapitalismul de cumetrie de la ADP Sector 5. Frăţia inelului: Vanghelie, Walter,...

Capitalismul de cumetrie de la ADP Sector 5. Frăţia inelului: Vanghelie, Walter, Mitrea, Stan

-

VanghelieÎn Sectorul 5, banii publici au fost sifonaţi timp de un deceniu şi jumătate după bunul plac al primarului Marian Vanghelie. Cetateanul.net vă propune o radiografie a ADP Sector 5, aflată în coordonarea Primăriei controlate de Vanghelie.

Societatea ADP Sector 5 a fost condusă până în anul 2008 de Octavian Mirea (fost membru PSD şi fost candidat UNPR pentru Consiliul Local în anul 2012) iar apoi pe fotoliul de director s-a aşezat Dan Cristea. Acesta a fost angajat al unei firme de construcţii care a lucrat pentru Primăria Sector 5 şi în special pentru Vanghelie în campania electorală din anul 2004 – a vopsit “celebrele” blocuri de pe Calea Rahovei. Dan Cristea a fost recompensat cu postul de director al ADP Sector 5 şi pentru donaţia făcută în data de 17 iulie 2008 vărului primarului Vanghelie – Mircea Nicolae, acţionarul SC “Bucureşti” SA (vezi scandalul “cavoul familiei Lahovary”).

De fapt, persoana care decide tot ce se întâmplă la ADP Sector 5 este Marin Popescu, fostul contabil al firmelor deţinute de Vanghelie până în anul 2000, când a fost ales primar al sectorului 5. Informaţii despre haosul şi jaful care domnesc la ADP Sector 5 au apărut constant în presă, dar organele statului nu au luat măsuri. Abia în septembrie 2014 autorităţile statului au făcut percheziţii la ADP Sector 5.

În acest dosar, 43 de persoane sunt urmărite penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. „Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar”, a precizat Parchetul Capitalei.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 35 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist este de circa 85 milioane de lei.

Cu toate aceste informaţii clare şi fapte penale investigate de procurori, omul din umbră care a pus la cale toate circuitele financiare de spălare de bani şi cel care a aprobat ordinele de plata pentru virarea banilor, Marin Popescu, în calitate de director economic al ADP Sector 5, este în continuare liber bine mersi şi aşteaptă să iasă la pensie.

Din 2012, ADP Sector 5 are conturile blocate

Începând din anul 2012, ADP Sector 5 are conturile blocate pentru că mai multe companii au efectuat lucrări şi nu au primit banii. Firmele creditoare au pus poprire pe sediul ADP Sector 5 din cartierul Cotroceni şi pe utilajele acesteia. Aceste firme din Germania şi Austria s-au plâns diplomaţilor de tratamentul la care au fost supuse: nu au primit banii pentru lucrările efectuate, li s-au cerut sponsorizări pentru partid şi implicarea în diverse asocieri dubioase pentru aVanghelie participa la afaceri şi licitaţii împreună cu protejaţii lui Vanghelie.

În timp ce aceste firme nu au fost plătite, “firmele de casă” din grupul de firme “ADIOMA” şi grupul de firme “ROMPREST” aflate în proprietatea lui Marian Dumitru şi respectiv Florian Walter (fost Buşcă) sunt abonate la contractele fantomă plătite din conturile ADP Sector 5 şi ale fratelui mai mic, societatea AIS Sector 5, condusă de Bogdan Mihăilescu, actual deputat PSD Sector 6.

Marian Dumitru şi Florian Water (fost Buşcă) sunt prieteni vechi ai primarului Vanghelie şi la un moment dat erau chiar membri ai PSD Sector 5. Firma ADIOMA era la origine o companie care vindea carne de mici şi era sponsorul principal al acţiunilor politice cu mici şi bere şi al Vanghelioanelor de la Romexpo.

Cumetria Florian Walter – Victor Stan – Miron Mitrea

VanghelieFlorian Walter (fost Buşcă) este vărul lui Victor Stan – consilier general PSD, rudă cu fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru, dar şi finul lui Miron Mitrea. Naşul fiului lui Vanghelie este tot Miron Mitrea.
Florian Walter (Buşcă) a devenit un om de afaceri prosper prin “exploatarea” relaţiei cu naşul Mitrea şi a pus bazele grupului de firme Romprest, care s-au conectat direct la conducta financiară de la Ministerul Transporturilor condus de Miron Mitrea în perioada de glorie a guvernării PSD din anii 2000-2004.

Realitatea din sectorul 5 este jenantă, pentru că foarte multe străzi figurează că fiind asfaltate iar aceste “contracte de prestări servicii” au fost deja plătite pe baza unor “procese verbale de recepţie” falsificate. Firmele care au fost implicate în această afacere sunt următoarele: SC “T-DANCOR Romconstruct” – patron Ciocan condamnat în prima instanţa la şapte ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi splare de bani, SC “ADIOMA” SRL – patron Marian Dumitru, aflat în stare de arest pentru deturnare de fonduri publice, SC “STAR CONSTRUCT” SRL – patron Iulian Lupeanu – naşul lui Bogdan Georgescu, dispărut la timp din peisajul politic al Sectorului 5.

Alte “fenomene paranormale” de notorietate publică dar neinvestigate de organele statului sunt contractele pentru furnizarea şi amplasarea de garduri metalice în Sectorul 5:
• SC “ADIOMA” SRL a încheiat pe vremea directoratului lui Octavian Mirea un contract în care TVA a fost calculată în mod greşit. După verificările efectuate de ANAF, acest contract încheiat cu ADP Sector 5 a fost anulat;
• În anul 2012 “A.C.M. 4” – SC “ANTREPRIZĂ CONSTRUCŢII MONTAJ NR.4 BUCUREŞTI” SA, societate controlată de Florian Walter, a câştigat din partea ADP Sector 5 un contract în valoare de 3.737.393 lei (TVA inclusă) pentru furnizarea de gard metalic pentru o lungime totală de 80.645 metri, care poate înconjura de câteva ori Sectorul 5 din Bucureşti.

Alte afaceri încheiate pe filiera Primăria/ADP Sector 5 – “cumătrul” Walter Florian (Buşcă) sunt următoarele:

• În anul 2011 SC “Romprest” SRL a primit un contract de 21,57 milioane de lei (5,13 milioane euro), fără licitaţie publică, pentru curăţenia şi salubrizarea străzilor din Sectorul 5, prelungit la expirarea lui, tot fără licitaţie publică;

• În anul 2011 ADP Sector 5 a organizat licitaţie publică pentru atribuirea contractului de toaletare a 4.731 de copaci pentru suma de aproximativ 1,5 milioane de lei cu TVA. Licitaţia a fost câştigată de firmele: SC “Garden Center Grup” SRL şi SC “Romprest Service” SA, prima urmând să încaseze 185.000 de euro, iar cea de-a două suma de 166.000 de euro. Societatea comercială Garden Center Grup SRL aparţine lui Ion Olteanu, care patronează şi compania Eco Horticultura SRL, firme abonate la contractele de amenajare a spaţiilor verzi din din Capitală.

• În toamna anului 2009, ADP Sector 5 a mai cheltuit 680.000 de euro pentru toaletarea a 4.837 de copaci de pe raza Sectorului 5, contractul având durata de doar 30 de zile – adică 161,23 copaci/zi.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...