Beizadeaua judecătorului Ion Tudoran ajunge la proces. Nu ca avocat, ci ca inculpat

Ion Tudoran

Alexandru Ion-Tudoran, fiul cel mare al fostului judecător de la Curtea de Apel București Corneliu Bogdan Ion Tudoran, va fi judecat pentru practicarea ilegală a avocaturii în România.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ploiești a dispus începerea judecății în dosarul penal 13485/281/2021, lucrat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești,  în care  Ion-Tudoran junior urmează să răspundă pentru săvârșirea infracțiunii de  exercitarea fără drept a unei profesii sau activități (24 acte materiale) și folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat (7 acte materiale).

Tatăl său, cunoscutul judecător Corneliu Bogdan Ion Tudoran, este cercetat și el în mai multe dosare penale pentru corupție. Judecătorul Ion Tudoran a dobândit o tristă celebritate după ce a inventat probe în dosarul Băneasa și a redactat motivarea sentinței când era internat la psihiatrie și nu mai avea calitatea de judecător!?!

CITEȘTE ȘI Curtea de Apel București, cea mai mare eroare judiciară. Judecătorii au inventat donații de terenuri

Cum a încercat să scape de judecată

Deși nu este avocat cu patalama (legală), Alexandru Ion-Tudoran a încercat mai multe tertipuri avocățești pentru a împiedica sau măcar a întârzia procesul penal pornit împotriva sa. El a formulat tot felul de cereri și excepții, dar toate au fost respinse de către instanță.

Respinge ca neîntemeiate cererile și excepţiile formulate de către inculpatul Ion Tudoran Alexandru. În baza art. 342 și art. 346 alin. (1) C. proc. Pen., constată competenţa materială și teritorială a instanţei, legalitatea sesizării cu rechizitoriul nr. 190/P/2019 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești privind pe inculpatul Ion Tudoran Alexandru, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății în cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Ploiești sub numărul 13485/281/2021 privind pe inculpatul ION-TUDORAN ALEXANDRU, trimis în judecată sub aspectul săvârșirii unei infracțiuni de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, prev. de art. 348 din Codul penal (cu referire la art. 25 alin. 3 din Legea nr. 51/1995) și cu aplicarea disp. art. 35 alin. 1 Cod penal (24 acte materiale, descrise la pct. A.I. și B. de la capitolul ”În fapt” din rechizitoriu) și a unei infracțiuni prevăzută de art. 59 alin. 6 din Legea nr. 51/1995, cu aplicarea disp. art. 35 alin. 1 Cod penal (7 acte materiale, descrise la pct. A.II. de la capitolul ”În fapt”) cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal”, se arată în minuta hotărârii din 5 aprilie 2022. Decizia nu este însă definitivă, putând fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI Dosarele penale ale fiului judecătorului Ion-Tudoran, ținute la sertar de procurori

Alexandru Ion Tudoran, avocat cu acte false

Conform cercetărilor procurorilor ploieșteni, Alexandru Ion-Tudoran s-a folosit de acte și adeverințe emise de Baroul Constituțional Bota (declarat ilegal) pentru a se înscrie, prin fraudă, ca avocat străin în Baroul din Sofia (Bulgaria) și Madrid (Spania). Cu aceste legitimații în buzunar, Alexandru Ion Tudoran a început apoi să practice avocatura în România.

Ion-Tudoran
Împuternicirea falsă de la Colegiul Avocaților din Madrid folosită de Alexandru Tudoran

O spun chiar procurorii care l-au dat acum pe mâna judecătorilor: „Potrivit unui  înscris (fotocopie) intitulat «PROCES-VERBAL privind susținerea examenului de admitere în profesia de avocat», sub semnătura indescifrabilă a celor mai înalți «factori de decizie» (dar fără numele acestora), structura paralelă «UNBR – Baroul București» atesta că inculpatul ION-TUDORAN ALEXANDRU  a  fost  admis  în  profesia de  avocat, în  cadrul acestui  «barou», începând cu 24.05.2006 (…). Este demn de menționat faptul că acest proces-verbal nu are număr de înregistrare și nici nu este datat”.

Anchetatorii au mai arătat că Baroul Sofia a descoperit frauda la timp și l-au exclus din barou atât pe Alexandru Ion-Tudoran, cât și pe avocata care l-a ajutat să se înscrie.

„În luna martie 2013, după ce traducea și legaliza două documente emise de structurile paralele din România privind șa-zisa sa calitate de avocat (o «adeverință din 13.03.2013» și «decizia nr. 368 din 24.05.2006» ce făceau referire la «calitatea» acestuia de «avocat stagiar», …) – inculpatul o împuternicea pe avocata G. P. Y.-H. din Baroul Sofia să îl înregistreze și pe el în aceeași structură și cu aceeași calitate (…). După ce inițial, la nivelul lunii aprilie 2013, se decidea înscrierea inculpatului ca avocat în Baroul Sofia (…) – în 4.04.2018 Consiliul Superior al Barourilor din Bulgaria decidea radierea atât a lui ION-TUDORAN ALEXANDRU cât și a mandatarei sale din același barou, ca urmare a concluziei că aceștia obținuseră înregistrarea inculpatului prin fraudă, concluzie la care se ajunsese și ca urmare a unor demersuri făcute de UNBR-România. (…) La nivelul anului 2013, a deținut și a utilizat documente similare (dar nu identice) prin care se atesta de data aceasta calitatea sa de «avocat» stagiar, iar nu definitiv, al aceleiași structuri paralele (Baroul Constituțional Bota – n.r.). Aceste documente din anul 2013 aveau să fie folosite de inculpat pentru a se înregistra fraudulos în Baroul din Sofia, Bulgaria”, se arată în rechizitoriul procurorilor înaintat Judecătoriei Ploiești, care va judeca dosarul”, se arată în rechizitoriul Parchetului. 

Culmea Justiției: Și-a reprezentat ilegal în instanță chiar și tatăl judecător

Culmea, falsul avocat Alexandru Ion-Tudoran l-a apărat în instanță chiar și pe tatăl său.

Deși știa că fiul său nu profesează legal, judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran l-a folosit în dosarul 1307/120/2016 de la Tribunalul Dâmbovița, în care a cerut Ministerului Justiției drepturi salariale majorate. Un an mai târziu, judecătorul a apelat din nou la serviciile fiului, în dosarul 2544/2/2017 de la Curtea de Apel București format împotriva UNBR.

„Căpătând «experiență» din procedura deja demarată în dosarul menționat anterior, în intervalul iunie – septembrie 2016 inculpatul i-a acordat asistență  juridică  reclamantului  I.-T.C. B.  (…),  în  cadrul  dosarului  civil  nr. 1307/120/2016, aflat pe rolul Tribunalului Dâmbovița, după cum urmează: la termenul de judecată din 22.06.2016, în timp ce cauza se cerceta în primă instanță la Tribunalul Dâmbovița, a depus la dosar o împuternicire avocațială cu (posibil) însemnele Colegiului avocaților din Madrid, precum și o adeverință a aceleiași entități (tradusă în lb. română) și prin care își justifica, pentru respectivul reclamant, calitatea de apărător (…); la același termen acesta l-a reprezentat pe reclamant; la termenul de judecată din 14.09.2016, în timp ce cauza se afla pe rolul aceleiași instanțe, acesta l-a asistat în proces pe același reclamant (…). Dosarul nr. 1307/120/2016 avea ca obiect obținerea unor drepturi de natură salarială iar inculpatul recunoaște implicarea sa în dosar, însă precizează că a dorit doar să-și ajute tatăl”, se menționează în rechizitoriu.

Mezinul judecătorului, pe urmele fratelui mai mare

Și fiul cel mic al judecătorului ar fi luat-o pe urmele fratelui său. Acesta, la fel ca Alexandru, s-ar fi înscris prin fraudă în cadrul Ilustrului Colegiu de Avocați din Madrid. Dându-și seama de impostură, conducerea Colegiului din Madrid l-a exclus deja pe Tudor Ion-Tudoran.

Tupeu de falși avocați: Frații Tudoran au dat în judecată CSM

O decizie a Consiliului Superior al Magistraturii, din ianuarie 2015, i-a pus pe jar pe frații Tudoran. Consiliul a decis că instanțele judecătorești din România pot verifica, prin aplicația EMAP, calitatea avocaților în timpul ședințelor de judecată, tocmai pentru a proteja actul de justiție de avocații impostori, precum cei înscriși în Baroul paralel Bota sau în barouri din străinătate, așa cum au procedat și frații Tudoran.

Simțindu-se amenințat că va putea fi descoperit, Alexandru Ion-Tudoran a cerut CSM să anuleze circulara. Pentru că cererea i-a fost respinsă, beizadeaua judecătorului a dat Consiliul în judecată. De remarcat că în acest dosar (2568/2/2015), deschis la Curtea de Apel București, Alexandru Ion-Tudoran nu a mai uzat de calitatea de avocat (oare de ce?), fiind reprezentat în instanță de amicul său Silviu Histodorof (avocat adevărat).

În cererea de chemare în judecată, falsul avocat a susținut că decizia CSM îl lasă fără obiectul muncii, având în derulare mai multe contracte de reprezentare juridică a unor cetățeni români.

Mai mult, în dosar a intervenit și fratele său mai mic, Tudor, care a pretins că și lui i s-ar fi încălcat drepturile, în calitate de avocat înscris în Baroul de la Madrid. Curtea de Apel București, iar mai apoi și Curtea Supremă, i-au respins lui Tudor Ion-Tudoran cererea de intervenție în dosarul fratelui. În mai 2018, instanța a respins definitiv acțiunea lui Alexandru Ion-Tudoran ca nefondată, care ceruse cu tupeu chiar și sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene, pe motiv că i-au fost încălcate drepturile.

Impostură la Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid

Jurnaliștii de la Național au dezvăluit că frații Tudoran au comis  de falsuri în cascadă pentru a se înscrie în Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid.

Ei au pretins că sunt avocați în România, deși nu erau mambri ai unui barou legal. Frații Tudoran erau doar înscriși în Baroul paralel Bota, o construcție fictivă și ilegală desființată apoi prin recursurile în interesul legii.

Cu patalama de la Baroul Bota, despre care spaniolii habar nu aveau că este ilegal, beizadelele judecătorului Ion-Tudoran au reușit să se înscrie în Baroul din Madrid. Însă niciunul dintre frați nu urmaseră cursul de licență în dreptul spaniol, așa cum prevede legislația spaniolă, susțin jurnaliștii de la Național. În cele din urmă, Ilustrul Colegiu de Avocați din Madrid și-a dat seama de impostură și l-a exclus din baroul pe Tudor. Urmează probabil și fratele său .Alexandru Ion-Tudoran.

„Păcatele” tatălui. Cum a inventat probe judecătorul Ion-Tudoran în dosarul Băneasa

judecator, csm, ion tudoran, Popoviciu, ion-tudoran, dosarul Băneasa

În septembrie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a declanșat urmărirea penală împotriva lui Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, la acea dată judecător la Curtea de Apel București. Ion-Tudoran a fost acuzat de trafic de influență, fals în declarații și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Anchetatorii SIIJ investighează, printre altele, modul în care Corneliu Bogdan Ion-Tudoran ar fi trecut pe numele fiului său, Tudor Ion-Tudoran, un apartament situat în municipiul Sinaia, județul Prahova, care ar valora peste 100.000 de lire sterline.

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a devenit celebru după ce a inventat probe în celebrul dosar Băneasa, pentru a putea „naționaliza” cel mai mare complex comercial din România – sentința penală nr. 115F în data de 23 iunie 2016. Ion-Tudoran i-a condamnat atunci, printre alții, pe Ioan Niculae Alecu, rectorul USAMV București, la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în formă calificată. Omul de afaceri Gabriel Popoviciu a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru complicitate la „fapta” lui Alecu.

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – Sentința de la balamuc, anulată de Curtea Supremă

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.