UPDATE Autostrăzi și drumuri naționale închise. A2 s-a redeschis din nou, CFR Călători a anulat 102 trenuri

Iarna continuă să-și facă de cap în sud-estul țării, unde rămân autostrăzi și drumuri naționale închise din cauza viscolului. Pe de altă parte, CFR Călători a anunțat că a anulat 99 de trenuri.

UPDATE Autostrada Soarelui a fost redeschisă total

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat în cursul după amiezii că a fost deschisă circulația rutieră pe autostrada A2, București – Constanța, km 12+000 – km 212+000. Pe sectorul cuprins între localitățile Fundulea și Lehliu circulația se desfășoară controlat, în convoi, sub supravegherea Poliției Rutiere.

UPDATE Autostrada Soarelui s-a redeschis parțial

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat cu puțin timp înainte de ora 10,00 că a fost deschisă circulația rutieră pe autostrada A2, Fetești – Cernavodă, km 142+900 – km 160+700. CNAIR precizează că se circulă în condiții de iarnă și este absolut necesar ca toți șoferii să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat joi dimineață situația acelor autostrăzi și drumuri naționale închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile (viscol puternic și vizibilitate redusă):

Ø A2, București – Constanța, km 12+000 – km 211+000;

Ø A4, Constanța– Ovidiu, km 0+000 – km 21+700

Ø DN 3, Ostrov – Basarabi,  km 127+500 – km 224+000;

Pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în perioada de 11.01.2017, ora 17:00 – 12.01.2017, ora 05:00 s-a acționat cu 1.329 autoutilaje și s-au răspândit 8.433,3 tone de material antiderapant și 74,35 tone de clorură de calciu.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

Trenuri anulate și întârzieri

CFR Călători a anulat joi 102 trenuri, majoritatea fiind legături între localităţi din sudul şi estul ţării, iar din cauza ninsorii şi a viscolului se circulă cu restricţii de viteză pe regionalele Bucureşti, Galaţi şi Constanţa.

Pe Magistrala 800 Bucureşti-Constanţa situaţia se anunţă dificilă şi în ziua de joi, iar cele câteva trenuri programate vor circula tot cu locomotive Diesel. „În funcţie de evoluţia vremii, se fac eforturi pentru ca traficul feroviar să fie asigurat pe magistrale, între marile oraşe, astfel încât să nu existe zone izolate. Menţionăm că circulaţia trenurilor va fi adaptată condiţiilor meteo extreme şi pe parcursul zilei de joi. Se intervine constant cu utilaje şi echipaje feroviare pe raza Regionalelor Bucureşti, Galaţi, Constanţa”, a precizat compania de stat.

Compania a programat joi o cinci curse între Bucureşti şi Constanţa şi retur. „Aşa cum s-a întâmplat zilele anterioare, şi astăzi ne vom organiza unde va fi necesar astfel încât pasagerii să primească ceai cald, cafea, sandvişuri, în funcţie de posibilităţile din teren”, a precizat CFR Călători.

Pentru companie, proiritatea este de a asigura călătorilor un transport fără riscuri şi de a realiza legături între marile oraşe pe magistrale. CFR Călători avertizează, totuşi, că  unele curse pot înregistra întârzieri la destinaţie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.