duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalAmantlâcuri din Justiție. „Tudoran a vrut să-mi pună pirostriile cu judecătoarea Arghir”

Amantlâcuri din Justiție. „Tudoran a vrut să-mi pună pirostriile cu judecătoarea Arghir”

-

Judecătorul Corneliu Bogdan Ion Tudoran, cel care a făcut praf dosarul Băneasa, a lucrat ani de zile să-și consolideze cercul relațional din subteranele Justiției. În acest scop, Geanina Argir, judecătoare de Curte Supremă, a fost o bună partidă pentru omul de încredere de atunci a lui Tudoran, medicul Liviu Opriș.

Medicul Liviu Opriș, aflat ani de-a rândul în anturajul judecătorului Corneliu Bogdan Ion Tudoran și al fraților Pârvu, a făcut dezvăluiri în exclusivitate pentru reporterii Cetățeanul.

Articol realizat de Cătălin Antohe și Sorin Ghica

Opriș, care l-a denunțat procurorilor pe Ion Tudoran că ar fi vândut sentințe, a dezvăluit că fostul său amic a vrut să-l cupleze cu judecătoarea Geanina Arghir, pentru a o putea controla mai ușor.

Arghir, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție până în 2019 când s-a pensionat, a dat sentințe controversate în dosare de corupție, în care judecătorul Ion Tudoran ar fi avut interese, după cum a dezvăluit presa.

Geanina Arghir s-ar fi implicat, spune Liviu Opriș, și în dosarul Băneasa, în care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Același Tudoran a decis ilegal confiscarea terenurilor și a clădirilor, în urma unei sentințe scandaloase în care a recurs inclusiv la inventarea de probe. Sentința a fost ulterior casată.

CITEȘTE ȘI Medicul Liviu Opriș, dezvăluiri despre afaceri penale ale judecătorului Tudoran. Cum ar fi fost măsluit dosarul Băneasa

„Tudoran mă punea să divorțez și să mă însor cu Geanina…”

La presiunile lui Ion Tudoran, Liviu Opriș ar fi acceptat să aibă o relație cu judecătoarea Geanina Arghir, dar, spune medicul, ar fi refuzat să divorțeze și să o ia de nevastă.

Ion Tudoran a vrut să mă însoare cu madam Arghir, ca să poată să o controleze. S-a cuplat și el cu ea timp de 11 ani. Până nu l-au tocat pe om (Puiu Popoviciu n.r.) nu s-au lăsat, pentru că pierdeau asul din mânecă. Omul a primit directive țintite, primea protecție și făcea ce vroia el”, a declarat, pentru ziarul Cetățeanul, Liviu Opriș.

Mă punea să divorțez, să o iau pe Geanina Arghir de nevastă, mă punea multe lucruri să fac… Se îndrăgostise aia de mine, da’ rău… (…) Mă șantajau cu ea, că i-aș fi făcut un copil, că nu am vrut să o iau de nevastă”, ne-a mai spus Liviu Opriș.

CITEȘTE ȘI Dosarul Băneasa – DOCUMENTE EXCLUSIVE. Dezinformările din rechizitoriul procurorului DNA Nicolae Marin

Tudoran și Geanina Arghir au salvat afacerea fraților Pîrvu

Presa a dezvăluit, citând din denunțul depus de Liviu Opriș la Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, că judecătorii Ion Tudoran și Geanina Arghir i-au ajutat pe frații Florea și Cornel Pîrvu – patronii Autovit să pună mână pe Târgul Aleea Castanilor.

Potrivit denunțului, magistratul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a aderat încă din anii 1990 la gruparea infracțională a fraților Pîrvu, implicându-se activ pentru a asigura protecția financiară și legală a acestei grupări.

Ion-Tudoran s-ar fi implicat în soluționarea unui dosar celebru al anilor 2000. Primarul sectorului 4 de la acea vreme, Marian Luțu, a oferit fraudulos firmei Bijuteria SA (actuala Euromarket Services SRL) controlată de frații Pîrvu, contractul privind privatizarea Târgului Aleea Castanilor din Berceni.

Procurorii au cerut condamnarea reprezentanților Primăriei Sectorului 4 care au măsluit licitația, dar și anularea contractului prin care frații Pîrvu dobândiseră Târgul Aleea Castanilor.

Potrivit denunțului, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran i-a consiliat juridic permanent pe frații Pîrvu pentru a nu pierde procesul, din faza de urmărire penală și pînă în faza judecății. Instanța de fond (dosar 6031/2002, sentința penală 426/09.02.2004) a pronunțat condamnări penale pentru funcționarii Primăriei Sectorului 4, condamnări ce determinau în mod automat desființarea privatizării Târgului Aleea Castanilor. După ce sentința a trecut nemodificată și de judecata în apel a Tribunalului București (dosar 2879/2004, sentința penală 154/08.02.2005), dosarul a ajuns în recurs, la Curtea de Apel București, exact în completul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Presa a relatat că, deși era încă de pe atunci de notorietate relația de prietenie bazată pe interese financiare cu frații Pîrvu, judecătorul Ion Tudoran nu s-a retras din judecarea dosarului 1688/2005. Ba, dimpotrivă, Ion Tudoran și Geanina Arghir au respins recursul Parchetului.

Astfel, grație lui Tudoran și a pupilei sale, Geanina Cristina Arghir, afacerea Târgul Aleea Castanilor a rămas în patrimoniul lui Florea și Cornel Pârvu.

Alexandru Ion-Tudoran: Doctorul Opriș nu s-a mai văzut cu familia mea de 20 de ani

Fiul judecătorului, Alexandru Ion-Tudoran, susține că nu a discutat niciodată despre dosarul Băneasa cu Liviu Opriș, care nu mai are nicio legătură cu familia sa de 20 de ani.

Nu am discutat niciodată un astfel de subiect cu domnul Opriș. Doctorul Opriș nu s-a mai văzut cu familia mea de 20 de ani!! La mine a apelat soția dânsului în anul 2018 cu o problemă legată de un contract de muncă, deci după condamnarea lui Popoviciu.

Eu am 39 de ani în 2000 avem 19 nu l-am văzut în casa părinților mei pe Opriș. Singura dată când îmi amintesc că a fost în casa bunicilor mei a fost atunci când bunicul meu era pe moarte și Opriș i-a acordat o consultație medicală. Domnul Opriș din câte știu este suspect la DNA pentru o poveste cu un teren prin sectorul 2 cu Onțanu”, ne-a spus Alexandru-Ion Tudoran.

Fosta judecătoare Geanina Arghir nu a putut fi contactată pentru a ne comunica un punct de vedere. Îl vom publica după ce acesta ne va fi remis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...