joi, mai 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalPSD-iști fără pastile: Aluzii naziste la Iohannis, iar Merkel este „Fuhrer al...

PSD-iști fără pastile: Aluzii naziste la Iohannis, iar Merkel este „Fuhrer al Germaniei actuale”?

-

Cele 6 luni în care deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost suspendat din partid în 2017, prin decizia Comitetului Executiv Național al PSD, din cauza comportamentului abject afișat de la tribuna Camerei Deputaților, nu au fost un prilej de reflecție pentru deputatul de Galați.

De câte are ocazia, Nicolae Bacalbașa dă curs fanteziei sale despre conspirații și conspiraționism, pentru a forța aducerea „adevărului” său în sfera intereselor politice ale PSD. Cu argumente inventate, forțate propagandistic, sunt atacați, de-a valma, președintele Iohannis și Angela Merkel, dar și Germania, Franța și Uniunea Europeană.

Mesajul anti-european, în limbajul propagandei comuniste

Vineri, 8 februarie, deputatul Bacalbașa a fost invitatul emisiunii „Orașul meu”, difuzate de TV Galați, televiziunea PSD Galați. În deschidere, Nicolae Bacalbașa a lansat un atac dur la adresa Uniunii Europene. În viziunea sa,  Uniunea Europeană este o „Germano-Franța și coloniile ei”, pentru care România nici măcar nu este un partener de mâna a 2-a, ci undeva la nivelul sitațiilor umilitoare.

iohannis macron

„Suntem într-o Uniune despre care, ca generic de spre uniuni, Bismark, cel care a unificat Germania, spunea că în orice alianță există un călăreț și un cal. Noi nici măcar nu suntem calul. Suntem măgarul de povară a unei structuri pe care din motive încă demagogice, deși lucrurile încep să se pună cu un cinism din ce în ce mai evident pe tapet, conduce o structură pe care, să fie foarte clar, n-o s-o putem influența niciodată. Practic, suntem intoxicați de către stăpânii noștri care ne călăresc. N-aș vrea să spun stăpânii noștri coloniali din cadrul Germano – Franței și coloniile ei, actuale sau pe care și dorește să li se subordoneze în întregime”, a declarat Bacalbașa.

Viziunea deputatului PSD despre UE, Franța și Germana, seamănă cu aceea prin care propanganda comunistă se referea în anii 60-70 la statele imperialiste, colonialiste…

Președintele României nu-i român! UE ne ține cu nasul în rahat!

Deputatul PSD susține că Uniunea Europeană a creat chiar un aparat de represiune împotriva României: „Stăpânii noștri au reușit să creeze un aparat de represiune controlat, culmea, de autohtoni, de românași de-ai noștri pe care, iarăși, eu nu-i consider, ca și pe domnul președinte, a fi români și a ne ține ca pe niște căței care trebuie subordonați, cu nasul în rahat”. Continuarea despre sistemul de represiune a UE vine de la sine: „De aici și MCV-ul care este o golănie ordinară, de aici este și banditismul neaceptării României în Spațiul Schengen”!

iohannis_stoltenberg_53882200

Poporul german, pro-Hitlerist până în 1970! Iohannis „infiltrat”?

În privința faptului că România nu a primit unda verde pentru intrarea în Spațiul Schengen, Bacalbașa nu spune o vorbă despre atitudinea Olandei, care este principalul adversar, ci se plasează tot în zona unui comentariu împotriva Germaniei, care este adusă în discuția despre Schengen printr-o asociere cu președintele Iohannis într-o teorie halucinanță a lui Nicolae Bacalbașa.

Deputatul PSD se lansează într-o cascadă de sugestii afirmând că până în 1970 poporul german era preponderent (70%) pro-Hitlerist, așadar și despre Germania se putea spune că, în baza opiniilor politice majoritare ale cetățenilor săi, era un stat preponderent de factură pro-Hitleristă. Adică stat nazist! Bacalbașa nu o spune direct, dar sugerează că Iohannis ar fi fost infiltrat pentru a deturna democrația de la noi, pentru că Germania „a infiltrat timp de decenii”.

Iată pasajul: „Ce asistăm noi în legătură cu aceste refuz are mai multe aspecte. Una este prestația unui provocator profesional, cum este din nefericire președintele acestei țări, ales, în ce condiții ales ar fi multe discuții, dar ales și care încalcă Constituția României, care batjocorește voința populară și pentru care faptul că Guvernul și Parlamentul sunt rezultatele unei opțiuni populare nu are nicio importanță. Pentru că dacă disprețuiești românii, nu poți să aplici o regulă numită democrație unei structuri pe care o disprețuiești. Nici nu pot să îl învinovățesc. Germania a infiltrat timp de decenii, pentru că deși Hitler a fost la putere numai 12 ani, poporul german, până în 1970, în proporție de 70%, era pro-Hitlerist”!

Merkel

Angela Merkel – „Fuhrerul feminin al Germaniei actuale”

Nu a scăptat de furia deputatului PSD nici cancelarul Angela Merkel, pe care Bacalbașa o numit-o „Fuhrerul feminin al Germaniei actuale”. Etichetarea a avut loc tot în contextul discuției despre președintele Klaus Iohannis.

„Partidul Social Democrat nu își face nici un fel de iluzie în ceea ce îl privește pe numitul Iohannis… Dar, într-un fel a reacționat. M-a bucurat când discuția dintre doamna Dăncilă cu Fuhrerul feminin al Germaniei actuale, frau Merkel, care controlează toată politica Europei prin fake-uri, partide false, știi, care toate sunt din PPE, adică etnic, poate non-germane dar servind interesele strict ale acestei țări și n-a cedat doamna Dăncilă. Dacă vrei, este un răspuns și pentru numitul Klaus Werner”, a spus Bacalbașa.

În condițiile în care într-o discuție de 18 minute intervin atât de des referiri, ba la Germania preponderent pro-Hitleristă până în 1970, ba la Angela Merkel – „Fuhrerul actual”, imaginea pe care și-o formează despre Germania telespectatorul care ia de bune spusele lui Bacalbașa este una extrem de distorsionată.

Bacalbasa atacat de actori și figuranți

Atacul lui Bacalbașa, după cele ale Olguței Vasilescu și Liviu Pop

Atacurile deputatului PSD Nicolae Bacalbașa îl vizează pe președintele Klaus Iohannis și în acest context au avut loc și afirmațiile acestuia la adresa Germaniei și cancelarului Angela Merkel. Sunt reluate în alți termeni atacurile recente ale fostei ministre a Muncii, Olguța Vasilescu și a fostului ministru al Educației, Liviu Pop, dar și ale altor lideri PSD care au avut aceeași țintă, de a-l identifica pe Klaus Iohannis cu nazismul.

În august, Olguţa Vasilescu lansa o aluzie jignitoare la adresa președintelui Klaus Iohannis și a poporului german, spunând: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. În aceeași perioadă, Liviu Pop posta pe o rețea de socializare o imagine în care apărea o farfurie pe care se afla harta României, în interiorul căreia se afla o sondă de gaze naturale, precum şi gândaci care aveau atribuite numele Statelor Unite, Austriei, Olandei şi Germaniei. În ianuarie a mai fost și cazul lui Constantin Guguianu, consilier județean PSD în Vrancea, care a postat pe internet o fotografie trucată, cu şeful statului în uniformă nazistă.

TV Galați, televiziunea PSD Galați

Postul de televiziune locală TV Galați este televiziunea PSD Galați, respectiv a familiei lui Florin Pâslaru, fost deputat PSD, în prezent consilier al președintelui Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea. Televiziunea este administrată prin firma PAF Media, la care dețin câte 50% din părțile sociale soția fostului deputat, Valerica Pâslaru și fiul acestuia, Alexandru Pâslaru.

În 2015, când era președintele CJ Galați, Nicolae Bacalbașa a virat din banii publici aproape 20.000 de euro către TVG Galați, pentru ca aceasta să difuzeze filmările ședințelor CJ, deși alte televiziuni din Galați difuzau filmările gratuit. Cazul e anchetat de DNA. Până în 2012, Bacalbașa a fost și moderatorul unei emisiuni la acest post. De aceea, când vine la TV Galați, Bacalbașa se simte ca acasă și vorbește ca în baie!

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Generalul Dumbravă, la DNA

0
Fostul general SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au sosit, joi dimineață, la Direcția Națională Anticorupție (DNA). CITEŞTE ŞI: DNA confirmă – dosar pentru fapte de corupție la Spitalul Sfântul Pantelimon Generalul Dumitru Dumbravă a fost șeful direcției juridice a...