Amenzi de 500.000 de lei pentru Gabriela Firea, din cauza neglijenței arhitectului-șef. Îi mai trebuie un mandat să poată plăti

Palnul de Urbanism General
PUG-ul adoptat în mandatul din 2000 al arhitectului șef Adrian Bold (foto dreapta) „i-a adus” pe procurori în Primăria Capitalei

Primarul general Gabriela Firea ar putea fi amendată cu 200.000 de lei pentru că Primăria Capitalei nu a pus în executare, de ani de zile, hotărâri ale instanțelor, rămase irevocabile. Surse din primărie susțin că principalul responsabil de amenzile pe care primarul general Gabriela Firea va fi obligată să le plătească este Adrian Bold, arhitectul șef al Capitalei.

În total, Gabriela Firea va trebui să plătească, pentru greșelile sau neglijențele arhitectului șef, amenzi de peste 500.000 de lei. La un salariu de 8000 de lei/lună, Gabrielei Firea îi mai trebuie încă un mandat numai pentru a plăti amenzile ce îi vor fi stabilite de instanță. Timp în care ar munic, gratis, la Primărie

Amenzile sunt inevitabile – judecătorii nu trebuie să judece nimic, ci doar să constate că hotărârile irevocabile nu au fost puse în executare în termenul legal. Odată cu amenda, Primăria va fi obligată să plătească despăgubiri uriașe, de până la 1000 de lei pe zi de întârziere.

Cum a ajuns Firea la amenzi de 500.000 de lei

Firea
Gabriela Firea

Planul de Urbanism General al Capitalei (PUG) București a permis o grămadă de abuzuri și de aberații ale administrației locale din cauză că a fost întocmit, în mod nelegal și iresponsabil, fără nici un fel de verificări și măsurători. Astfel, prin PUG București s-au încadrat, ilegal, ca spațiil verzi publice, terenuri care se aflau în proprietatea privată a persoanelor fizice/juridice, care nu constitui proprietatea Municipiului București! Din cauză căterenurile lor erau declarate parcuri prin PUG, ei nu au mai primit dreptul să construiască nimic în propria curte!

Surse din Primăria Capitalei ne-au declarat că încă un proprietar de terenuri din București va introduce acțiuni în instanță prin care va cere amendarea Gabrielei Firea pentru că arhitectul-șef al Capitalei nu a catadicsit să pună în executare hotărâri judecătorești irevocabile. Mihai Marian a obținut hotărâri judecătorești irevocabile (noiembrie 2014, respectiv decembrie 2015) prin care prin care s-a dispus anularea în parte a PUG Municipiul București în ceea ce privește încadrarea terenurilor sale ca fiind  în zona spațiilor verzi publice cu acces nelimitat.

Mihai Marian va depune, săptămâna aceasta, cererea de amendare a primarului în funcție, Gabriela Firea și de penalități de întârziere, ce urmează să fie plătite din banii publici. Totalul amenzilor pentru Gabriela Firea 200.000 de lei! La acestea se adaugă amenzi de peste 300.000 de lei pe care Gabriela Firea va fi obligată să le plătească pentru abuzul lui Adrian Bold, în cazul altor doi bucureșteni, Mihai Vărvăroi și Solomon Hai.

Citește și Fără scăpare. Primele amenzi pentru Gabriela Firea vin de la Tribunal – 300.000 de lei!

Amenzile sunt inevitabile! Plus penalități

Gabriela Firea
Adrian Bold nu și-a făcut datoria de a îndrepta gafele din PUG, așa cum a fost obligat prin decizii irevocabile ale instanțelor

Potrivit legii, conducătorul autorității publice care nu a pus în executare o hotărâre irevocabilă este amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie penrtru fiecare zi de întârziere de punere în executare a hotărârii. Aceasta înseamnă o amendă de 200.000 de lei în cazul lui Mihai Marian (două dosare) și de peste 300.000 de lei în cazul celorlalți doi bucureșteni, menționați mai sus.

Ambele amenzi sunt calculate, în cazul lui Mihai Marian, până în aprilie 2017, potrivit legii contenciosului administrativ (554/2004): “La cererea creditorului, în termenul de prescripție a dreptului de a obţine executarea silită, care curge de la expirarea termenelor prevăzute la alin. (1) și care nu au fost respectate, instanța de executare, prin încheiere dată cu citarea părților, aplică conducătorului autorităţii publice sau, după caz, persoanei obligate, o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat, iar reclamantului îi acordă penalități, în condiţiile art. 906 din CPC.

Penalitățile pentru fiecare zi de întârziere, care vor fi suportate din bugetul public al Capitalei,  vor fi apreciate de instanță, cu sume între 100 și 1000 de lei/zi de întârziere. Surse juridice au precizat, pentru Cetățeanul.net că judecătorii nu trebuie, practic, să judece nimic, ci doar să aplice legea. „Cererile vor fi judecat în Camera de Consiliu a Tribunalului București”, ne-au spus sursele.

Vinovați, ultimii doi arhitecți șefi

Arhitectul șef, Adrian Bold este cel care nu și-a făcut datoria de a îndrepta gafele din PUG, așa cum a fost obligat prin decizii irevocabile ale instanțelor. Sursele noastre afirmă că vina lui Bold este cu atât mai mare cu cât tot el era arhitect șef atunci când a fost aprobat PUG-ul Capitalei, actul care ce a permis abuzuri nenumărate asupra contribuabililor bucureșteni, principalii responsabili sunt ultmii doi arhitecți-șefi ai Capitalei – Gheorghe Pătrașcu și Adrian Bold.

Adrian Bold, este responsabil, spun sursele noastre, pentru că nu a inițiat niciun proiect de hotărâre prin care să respecte hotărârile Justiției și să îndrepte abuzurile comise prin actualul PUG!, de la data de 20 martie 2016, când a fost repus pe funcția de arhitect șef al Capitalei,

Surse juridice ne-au spus că Gabriela Firea se va putea îndrepta să-i cheme în răspundere și pe foștii primari Sorin Oprescu, Marin Dan Ștefănel și Răzvan Sava

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.