FOTO A doua zi de miting diaspora. Aproape 100.000 de oameni în Piața Victoriei din București

Diaspora este băgată în seamă Exodul tinerilor Asociaţia Evoluţie în Instituţie

Un nou miting diaspora a început sâmbătă seara în Piața Victoriei, pentru a doua zi consecutiv și după ce jandarmii au intervenit în forță, provocând rănirea a sute de persoane.

Zeci de oameni au ajuns în fața Guvernului încă de dimineață, manifestația propriu-zisă fiind anunțată însă pe rețelele de socializare începând cu ora 18,00.

Este a doua zi de proteste consecutive în Piața Victoriei. Vineri seară zona a fost teatrul intervenției violente a Jandarmeriei care a folosit masiv gaze lacrimogene și a lovit manifestanții, marea lor majoritate pașnici.

Aproape 1.000 de persoane protestează deja în fața Guvernului. Oamenii sunt adunați în centrul Pieței Victoriei și pe trotuarul de la Antipa. Circulația rutieră se desfășoară deocamdată pe toate direcțiile din Piaţă, sub îndrumarea polițiștilor rutieri. Zona din centrul pieței este îngrădită de jandarmi care sunt prezenți, la fel cum sunt și ambulanțele SMURD și mașinile de pompieri. Numărul oamenilor crește de la minut la minut.

UPDATE Aproape 100.000 de persoane în a doua zi de miting diaspora

Aproape 100.000 de persoane au participat sâmbătă la a doua zi de miting diaspora din Piața Victoriei. Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, iar printre participanţi au fost şi copii, alături de părinţii lor, dar şi politicieni, precum liderul PNL, Ludovic Orban.miting diaspora

Oamenii au scandat „Demisia”, „Nu vă fie frică, românii se ridică” şi „Nu cedăm”, au suflat în vuvuzele şi au fluturat steaguri. Unii dintre au fost chiar înfăşuraţi în drapele, iar pe una dintre clădiri au fost proiectate mesajele „Jos Guvernul” şi „Demisia, Dăncilă”.

De asemenea, unii dintre protestatari au venit cu flori pe care le-au împărţit jandarmilor. La protest a fost prezent şi filosoful Mihai Şora, care a oferit, la rândul său, flori forţelor de ordine.

miting diasporaProtestul s-a desfăşurat în general paşnic, însă au existat mici incidente. În cursul după-amiezii, când în Piaţa Victoriei se aflau câteva zeci de oameni, un bărbat s-a arătat nemulţumit de măsura jandarmilor de a delimita a spaţiul pentru protest şi a tras de gardurile pe care forţele de ordine încercau să le instaleze. Bărbatul s-a îmbrâncit cu jandarmii, care l-au pus la pământ, apoi l-au condus la secţia de poliţie, unde a fost amendat cu 500 de lei. De asemenea, în timpul unui control corporal, jandarmii au găsit asupra unui tânăr de 18 ani un cuţit, iar spre seară, o persoană care a forţat dispozitivul de jandarmi dinspre Iancu de Hunedoara a fost scoasă din mulţime. Amândoi au fost duşi la poliţie.

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, la protestul din Piaţa Victoriei au avut nevoie de îngrijiri medicale douăsprezece persoane. Dintre acestea, un tânăr de 20 de ani şi o femeie de 29 de ani au fost duşi la Spitalul Elias. Reprezentanţii instituţiei precizează că nu a fost vorba de agresiuni, ci doar de probleme medicale, dureri toracice şi, respectiv, stare de ameţeli în cazul celor doi. Ceilalţi protestatari care au primit îngrijiri medicale la faţa locului au avut atacuri de panică, hipertensiune sau răni uşoare la mâini.

La protest, oamenii au venit echipaţi cu măşti chirurgicale şi eşarfe, după ce vineri seară au avut loc incidente violente cu jandarmii, care au folosit gaze lacrimogene. Atunci, 452 de oameni au fost asistaţi medical, dintre care 70 au fost transportaţi la spital, între ei fiind şi 11 jandarmi. Manifestaţia s-a desfăşurat, însă, fără astfel de probleme.

Câteva mii de persoane au protestat sâmbătă seară şi în mai multe oraşe – Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi sau Constanţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.