marți, octombrie 8, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăNouă şedinţă la CCR pentru Diana Şoşoacă

Nouă şedinţă la CCR pentru Diana Şoşoacă

-

Judecătorii Curţii Constituţionale s-au reunit marţi, în şedinţă, de la ora 12.00, pe ordinea de zi aflându-se o contestaţie la respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale, semnată de Botomei Vasile.

CITEŞTE ŞI: Protest la CCR după interzicerea candidaturii Dianei Şoşoacă

Cel mai probabil, având în vedere deciziile deja adoptate, judecătorii CCR vor respinge ca „inadmisibilă” noua contestație la respingerea candidaturii Dianei Șoşoacă.

Pe agenda şedinţei CCR se află o contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii Dianei Iovanovici Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Botomei Vasile.

CCR mai discută o contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii Cristinei Tufănoiu la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Tufănoiu Cristina şi o contestaţie împotriva neînregistrării candidaturii lui Mîndru Petru la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024, contestaţie formulată de Mîndru Petru.

CCR a respins deja o contestație a Dianei Șoșoacă

Ieri, CCR a respins altă contestaţie

Luni, Curtea Constituţională a respins o altă contestaţie, a Dianei Şoşoacă, faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. Curtea a respins şi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii ale altor candidaţi, nemulţumiţi că BEC le-a respins dosarul de candidatură.

Tot luni, Curtea Constituţională a făcut publică hotărârea privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă la Preşedinţie, arătând că înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la „valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

„Chiar dacă jurământul de credinţă se depune de către candidatul câştigător al alegerilor, elementele cuprinse în jurământul de credinţă sunt condiţii de eligibilitate şi de fond pentru a candida la funcţia de Preşedinte al României, pe care candidatul trebuie să le îndeplinească la momentul depunerii candidaturii sale”, susţine Curtea. Diana Şoşoacă a criticat, luni seară, hotărârea Curţii Constituţionale privind respingerea candidaturii sale la Cotroceni, numindu-i pe judecătorii CCR „trădători”, „stalinişti şi nazişti”.

„Prin această motivare penibilă, nazistă, stalinistă, aţi facut din mine erou naţional martir”, a susţinut ea, adăugând că judecătorii CCR s-au antepronunţat privind un eventual comportament al său ca preşedinte. Ea a afirmat că îi va da în judecată pe membrii CCR.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce ar face Ciucă cu Rareş Bogdan

0
Într-o situație ipotetică, dacă ar fi să aleagă dintre Klaus Ioahnnis și Rareș Bogdan pe cine să arunce din barcă, la rechini, Nicolae Ciucă a răspuns fără ezitare că pe europrarlamemtar. CITEŞTE ŞI: Rareş Bogdan intervine în scandalul respingerii Dianei...