marți, octombrie 8, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCCR a publicat motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă

CCR a publicat motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Şoşoacă

-

Curtea Constituţională a României a publicat motivarea deciziei privind respingerea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la funcţia de preşedinte al României.

Documentul integral îl puteți consulta aici.

Potrivit CCR, înregistrarea acestei candidaturi încalcă unele condiţii de eligibilitate, cu referire la „valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politicomilitară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”.

De asemenea, Șoșoacă promovează „un discurs constant antidemocratic și antisemit”.

„Este de notorietate faptul că, prin discursul său constant, doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă îndeamnă la schimbarea fundamentelor democratice ale statului și la încălcarea ordinii constituționale. Regulile democratice se aplică tuturor cetățenilor, indiferent de calitatea lor în stat și de opțiunile politice, neputând fi tolerate manifestările și derapajele anarhice în spațiul public. O astfel de conduită aduce în discuție problema folosirii instituțiilor și procedurilor constituționale în scopul negării în final a exigențelor, principiilor și valorilor reglementate constituțional”, arată CCR. 

Potrivit judecătorilor CRR, „declarațiile publice, luările de poziții și exprimarea unor convingeri în contradicție cu valorile constituționale și cu exigențele unei societăți democratice, coroborate cu participarea la anumite evenimente publice sunt temeiuri suficiente pentru a indica faptul că doamna Diana Iovanovici-Șoșoacă, în calitate de candidat la funcția de Președinte al României, pune la îndoială și desconsideră obligația de respectare a Constituției prin discursul său public referitor la înlăturarea unor garanții esențiale ale valorilor și opțiunilor fundamentale ale statului, respectiv calitatea de stat membru al UE și al NATO”.

Reacția Dianei Șoșoacă: Ați adus calomnia la rang de lege!

Diana Șoșoacă susține că motivarea este „penibilă, nazistă și stalinistă” și o transformă „în erou național, martir”.

„Judecătorii CCR care au motivat penibil decizia de interdicție a candidaturii mele sunt inculți juridic! Demisia, inculților! Ați încălcat Art.72 din Constituție, ați încălcat principiul separării puterilor în stat, ați invocat delictul de opinie ca pe vremea lui Hitler și lui Stalin! Ați omis opinii subiective cu privire la comportamentul unei persoane căreia nu i-ați permis să se apere! Ați adus calomnia la rang de lege și v-ați antepronunțat cu privire la un eventual comportament al subsemnatei în calitate de președinte și v-ați antepronunțat cu privire la eventuale dosare penale și administrative care nu au fost judecate, dar nici nu există dovezi că există! Ați suprimat dreptul la opinie! Hotărârea nu are consistență și substanță constituțională!”, a scris Diana Șoșoacă, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cazul Șoșoacă ar putea modifica CCR. Ciolacu propune dezbateri publice despre o amplă reformă a instituției

0
Premierul Marcel Ciolacu a declarat că motivarea în cazul Șoșoacă „întărește discuția privind necesitatea unei ample reforme a CCR”. Poziția a fost formulată imediat după publicarea motivării. „Motivarea Curții Constituționale în cazul doamnei Șoșoacă întărește discuția privind necesitatea unei ample...