luni, octombrie 7, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăPSD, palmă pentru PNL: Actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat. blocată!

PSD, palmă pentru PNL: Actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat. blocată!

-

Propunerea legislativă a PNL privind modul în care se face actualizarea cuantumului pensiilor militare de stat nu va vedea lumina zilei prea curând, după ce PSD a blocat calendarul de adoptare dorit de liberali, spun, pentru stiriepesurse.ro, surse politice.

CITEŞTE ŞI:

Decizia PSD vine ca replică după valul de atacuri asupra președintelui partidului din ultimele zile pe fondul crizei în cazul hotărârii CCR ce a vizat-o pe Diana Șoșoacă.

La începutul lunii trecute, parlamentarii liberali au cerut dezbaterea acestei propuneri legislative în procedură de urgenţă.

„Considerăm că această idee transpusă legislativ la solicitarea Preşedintelui Senatului, dl. Nicolae Ciucă, aduce echitate în sistemul de pensii militare”, a explicat deputatul Gabriel Andronache, unul dintre iniţiatori.

La rândul său, senatorul Nicoleta Pauliuc afirma că astfel vor fi recalculate toate pensiile militarilor în funcţie de evoluţiile soldei de grad şi soldei de funcţie.

Care sunt modificările pe care liberalii le vor repede adoptate

Propunerea liberală vizează completarea Legii 223/2015 privind pensiile militare de stat. Parlamentarii liberali propun ca actualizarea să fie raportată la media soldelor de funcţie/salariilor de funcţie „îndeplinite în lunile consecutive de activitate care fac parte din baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat, conform legii”.

De asemenea, propun ca, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii, Casa de pensii sectorială să reactualizeze toate pensiile aflate în plată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CCR analizează plângerile Dianei Şoşoacă!

0
Curtea Constituţională (CCR) s-a reunit de la ora 16.00 pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. CITEŞTE ŞI: Curtea va discuta şi noi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii...