duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăEuroparlamentar PSD: 6 din cei 9 judecători ai CCR erau în funcție...

Europarlamentar PSD: 6 din cei 9 judecători ai CCR erau în funcție la data la care PNL și USR preluau guvernarea

-

Europarlamentarul PSD Dan Nica susține că decizia Curții Constituționale privind invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale „a inflamat nervii unora care, până mai ieri, strigau sus și tare să dispară din lumea politică formațiunea dirijată de acest personaj controversat”.

„Acum, după decizia CCR, brusc, unora nu li se mai pare democratic și încearcă să dea vina pe PSD. Internetul a fost inundat de frustrările reprezentanților partidelor de centru dreapta, aceștia uitând că 6 din cei 9 judecători ai Curții Constituționale erau în funcție la data la care PNL și USR preluau guvernarea în România”, a transmis Dan Nica.

Potrivit acestuia, Marcel Ciolacu a rezumat foarte clar mesajul în legătură cu această situație: „Hotărârea CCR în cazul doamnei Diana Șoșoacă pare la prima vedere, în lipsa unei motivări, disproporționată în raport cu principiul democratic fundamental de a alege și de a fi ales. Rolul principal al CCR este de a apăra candidații și dreptul lor de a fi aleși, nu de a fi o barieră pentru participarea lor în alegeri. Voi susține întotdeauna că funcțiile trebuie câștigate la urne prin vot popular, pentru că aceasta este esența democrației”.

„Românilor le spun clar și fără echivoc: electoratul trebuie să fie cel care să sancționeze derapajele politice, mesajele anti-UE/NATO și antisemite rostogolite de Diana Șoșoacă.
Românii trebuie să voteze în cunoștință de cauză la alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024!”,a precizat europarlamentarul Dan Nica.

Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de CCR. „Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva”

0
Judecătorii Curții Constituţionale au anunţat sâmbătă că au admis, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale. Curtea Constituțională a anunțat că admis contestațiile formulate de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa şi a...