sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRomânia și-a umplut depozitele de gaze la 88%

România și-a umplut depozitele de gaze la 88%

-

România are înmagazinate, în prezent, 2,8 miliarde mc de gaze naturale în depozitele subterane, ceea ce reprezintă peste 88% din capacitatea totală de stocare, anunță Ministerului Energiei.

 Regulamentul de Punere în Aplicare (UE) 2023/2633 al Comisiei Europene (din 20 noiembrie 2023) prevede că România trebuia să aibă depozitele pline în proporție de 65% până la data de 1 iulie și de 85% până la data de 1 septembrie.

„Zilnic, România produce aproximativ 25 milioane mc de gaze naturale, consumă circa jumătate, iar alte 10 – 11 milioane mc se înmagazinează. Cum deja avem 2,8 miliarde mc de gaze naturale înmagazinate, până la atingerea țintei de 90% mai este extrem de puțin. În câteva zile ne vom îndeplini în timp record ținta trasată de Comisia Europeană pentru 1 noiembrie. Sigur că nu ne vom opri aici! Vom continua să înmagazinăm gaze naturale până vom atinge 100% din capacitatea de stocare. Cel mai probabil, așa cum am făcut și anul trecut, vom face și «supraplinul», trecând peste nivelul de 100%. Pentru cei care nu cunosc detaliile tehnice, este ca atunci când facem plinul la mașină și umplem rezervorul până la bușon. Aceste rezerve vor fi deosebit de importante, mai ales dacă ne așteaptă o iarnă mai grea decât de obicei”, a transmis ministrul Sebastian Burduja.

 Potrivit ministrului este „o veste bună mai ales în actualul context, al agresiunii Moscovei împotriva Ucrainei, țară prin care tranzita majoritatea gazului rusesc exportat în Europa”.


Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...