sâmbătă, octombrie 5, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăFosta închisoare Doftana, transformată într-un hotel comunist de omul de afaceri Mohammad Murad

Fosta închisoare Doftana, transformată într-un hotel comunist de omul de afaceri Mohammad Murad

-

Fostul penitenciar Doftana, situat la intrarea comunei prahovene Telega, renumită pentru băile sărate, a fost concesionat de afaceristul Mohammad Murad. Acesta deține în România lanțul de hoteluri Phoenicia.


Afacerea a fost încheiată in urma unei licitații publice organizate de proprietarul penitenciarului, primăria Comunei Telega, pe 30 mai 2022. Câștigătorul va prelua imobilele și terenul aferent pentru o perioadă de 49 de ani.
 Penitenciarul Doftana a fost construit în anul 1894, la ordinul regelui Carol I,devenind loc de detenție inițial pentru tâlharii de rând care erau trimiși în ocna de sare. Ulterior aici au fost închiși liderii comuniști, inclusiv Nicolae Ceaușescu, Gheorghe Gheorghiu Dej, Ilie Pintilie, dar și legionarii Corneliu Zelea Codreanu și Horia Sima. Penitenciarul a fost închis după cutremurele din anii 40,  clădirea fiind serios afectată, ulterior fiind transformat în muzeu, potrivit ziare.com.

Clădirea penitenciarului Doftana a devenit o ruină, plafonul imobilului prăbușindu-se sub greutatea zăpezii.Multe dintre zidurile din cărămidă au fost furate de localnici. Investitorul este obligat să păstreze, să consolideze, să conserve și să restaureze clădirea penitenciarului, transformând o parte din ea în muzeu dedicat comunismului. Omul de afaceri va cheltui zece milioane de euro.

Alte 15 milioane de euro vor fi cheltuite pentru amenajarea unui  hotel care trebuie să respecte elementele de arhitectură originale, nefiind permisă nici măcar demontarea ”elementelor de finisaj care amintesc de programul de arhitectură de penitenciar” sau a elementelor din metal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...