duminică, octombrie 6, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăSe decolmatează Delta Dunării

Se decolmatează Delta Dunării

-

Lucrările de decolmatare a Deltei Dunării sunt realizate în procent de circa 50%, a declarat guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Gabriel Marinov. Declarația vine în timp ce pescarii reclamă că peştele este tot mai puţin, din cauza lipsei acestor lucrări.

Proiectul aflat în stadiul cel mai avansat este cel privitor la complexele lacustre Gorgova-Uzlina şi Roşu-Puiu. Proiectul aflat în stadiul incipient, realizat în procent doar de circa 10% , este cel privitor la decolmatarea zonelor Şontea-Fortuna, Matiţa-Merhei şi Somova-Parcheş. Acesta este cel mai mare proiect, prin care se vor decolmata 93 de kilometri de canale.

„Vremea a fost principalul motiv pentru care lucrările au stagnat oarecum. Nu s-a putut lucra în ritmul corespunzător pe timp de iarnă, dar odată cu încălzirea vremii lucrul acesta s-a schimbat. Acum se lucrează într-un ritm mult mai alert. Avem asigurări din partea constructorilor că lucrările se vor încadra în termenele stabilite şi nu vor există sincope în derularea lor”, a precizat guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov.

Lucrările de decolmatare a complexelor lacustre Dunavăţ-Dranov, Razim-Sinoe şi Sinoe-Istria-Nuntaşi au fost realizate în proporţie de circa 50%, a mai declarat acesta.

Decolmatările au fost cerute atât de operatorii turistici care s-au plâns că nu pot intra cu navele pe traseele turistice autorizate, cât şi de pescari care spun că din cauza lipsei acestor lucrări resursa piscicolă scade, potrivit.g4media.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ciolacu şi-a depus candidatura pentru Cotroceni:„Planul pentru România este bazat pe cinci priorități naționale”

0
Președintele PSD Marcel Ciolacu și-a depus sâmbătă candidatura la președinția României fiind convins că România are nevoie de o schimbare. „A venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această demnitate în statul român”, a spus liderul PSD. „Vin în...