Lăcomia Guvernului Dăncilă distruge economia

descentralizarea pe masa Guvernului

Lăcomia Guvernului Dăncilă distruge cele mai importante sectoare din economie, este de părere purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Liberal, Ionel Dancă.

„Foamea de bani la bugetul statului şi lăcomia guvernului Dragnea – Dăncilă pentru venituri din taxele şi impozitele plătite de companii le-au întunecat raţiunea şi distrug cele mai importante sectoare din economia românească. Suprataxarea sălbatică a companiilor din energie, comunicaţii, bănci şi comerţ se va întoarce împotriva românilor care susţin prin munca lor cinstită funcţionarea statului”, a declarat Dancă.

Acesta crede că, intervenţia brutală a Guvernului de zapcii în piaţa liberă va alunga investitorii privaţi şi va înăbuşi creditarea economiei cu efecte dezastruoase pentru toţi românii.

„Incompetenţa crasă a guvernului Dragnea – Dăncilă nu poate fi acoperită prin măsuri care dinamitează funcţionarea corectă a economiei de piaţă. Costurile suplimentare impuse de aceste măsuri fiscale fără precedent vor fi transferate în sarcina consumatorilor prin preţuri mai mari la utilităţi, rate mai mari la bănci şi o nouă explozie a inflaţiei”, a explicat liberalul.

După anunţul făcut de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, este de aşteptat o reacţie dură a investitorilor autohtoni şi străini care va retrograda perspectivele de creştere economică.

„Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ordonat un atac bolnav la sectorul privat din economie iar ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, execută orbeşte aceste teze neocomuniste împotriva companiilor româneşti profitabile şi a multinaţionalelor”, a mai spus completat Ionel Dancă.

Guvernul propune ca, de la 1 ianuarie 2019, să se aplice instituţiilor financiar-bancare o taxă denumită taxa pe lăcomie, în cazul în care ratele ROBOR la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei, la Palatul Victoria, ministrul Eugen Teodorovici.

De asemenea, oficialii statului au mai anunțat că banii de la Pilonul II se pot retrage de anul viitor, cu un comision de 2%. Prin asta statul spera să saboteze atât de mult pensiile private obligatorii încât acesta să dispară.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.