miercuri, mai 29, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăGuvernul vrea taxă majorată pe moşteniri

Guvernul vrea taxă majorată pe moşteniri

-

Confruntat cu un deficit bugetar foarte mare, Guvernul caută soluții rapide pentru a aduce încasări la buget. Astfel, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ar vrea să introducă o taxă pe moşteniri.

Preocupat să găsească noi surse de venituri la buget în condițiile unui deficit bugetar foarte mare, Guvernul vrea să introducă o nouă taxă.
Boloș vrea să tripleze impozitul pe moșteniri

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, și-a propus să crească impozitul pe moșteniri de trei ori. Propunerea a fost făcută în şedinţa coaliţiei de guvernare PSD – PNL de luni, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

În şedinţa de guvern de marți, Marcel Boloş a venit cu mai multe propuneri controversate, printre ele numărându-se și o taxă mărită pe casele moştenite de români. Mai exact, propunerea ministrului Finanțelor prevede ca, după ce o persoană moare şi lasă proprietăţi moştenitorilor săi, pentru aceste case să fie plătit un impozit de 3%.

În prezent, dacă faci succesiunea în doi ani de când a murit persoana respectivă, nu plăteşti nicio taxă. Însă dacă faci succesiunea după doi ani de la deces, plăteşti un impozit de 1% pe valoarea notarială a casei.

Varianta prezentată de Marcel Boloş prevede ca, în cazul când se face succesiunea după doi ani de la deces, impozitul să reprezinte 3% din valoarea notarială.

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, revoltat de propunerea lui Boloș

Însă propunerea sa nu a fost întâmpinată cu entuziasm de toți colegii săi. Fostul premier Nicolae Ciucă, actual preşedinte al PNL, și-a exprimat stupoarea când a aflat ce vizează propunerea. Potrivit sursei citate, Nicolae Ciucă i-ar fi spus ministrului Boloş, marți la şedinţa de guvern, când a venit cu lista de noi majorări de taxe și impozite: „Opreşte-te!”.

Liderii coaliției de guvernare au decis, în ședința de luni, principalele măsuri fiscale pentru acoperirea deficitului bugetar. Măsurile vor fi introduse prin OUG, urmând să se aplice în două etape: de la 1 octombrie, respectiv de la 1 ianuarie 2024. Printre aceste măsuri se numără scumpirea produselor de hrană pentru animalele de companie. De asemenea, Ministrul Finanțelor intenționează să crească accizele la tutun și alcool. Tot de la 1 septembrie 2023 este luată în calcul creșterea TVA la 19% pentru produsele bio și suplimentele alimentare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ordin de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii: Camera Deputaţilor a VOTAT!

0
Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a anunţat că a fost adoptată modificarea Codului Penal privind instituirea ordinului de restricţie faţă de cei care îşi agresează fizic sau verbal vecinii, având în vedere scandalurile pe care mai multe...