Peste 200.000 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech ajung luni în România

O nouă tranșă, de 214.110 doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech, va ajunge luni în România. Vaccinurile vor fi livrate, pe cale aeriană, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV) a comuncat că luni sosește în România o nouă tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech.

Tranșa va avea 214.110 doze de vaccin

Ea constă în 214.110 doze.

Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare. Inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță. Ele vor fi transportate în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară. La Centrul Regional de Depozitare Brașov ajung 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Cluj – 28.080 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Constanța – 24.570 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Craiova – 23.400 de doze; la Centrul Regional de Depozitare Iași – 28.080 doze; iar la Centrul Regional de Depozitare Timișoara – 24.570 de doze.

Ce vaccinuri vor fi folosite în centrele de vaccinare

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare. Acest lucru pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Potrivit CNCAV, din 27 februarie se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Cum se face programarea

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cea respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor. Respectiv prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte. Ele sunt disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Următoarea tranșă de vaccin ar urmă să fie adusă în România peste o săptămână, pe 8 martie. La acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare, potrivit.digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.