Ilfovul, pe harta inovației și a cercetării. Laser Valley Innovation Bootcamp, găzduit la Măgurele

Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți participă zilele acestea la prima ediție a Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment găzduit de județul Ilfov, în orașul Măgurele, la conacul Oteteleșanu.

Laser Valley Innovation Bootcamp își propune să faciliteze conectarea unora dintre cei mai importanți cercetători din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare cu fondatori de startup-uri și studenți pasionați de antreprenoriat. Aceștia lucrează în echipe mixte, cu scopul de a crea potențiale noi proiecte inovatoare sau pentru a progresa cu dezvoltarea inițiativelor existente, într-un cadru nou – un bootcamp de inovare.

Participanții la eveniment au ocazia să discute în aceste zile despre inovare și inițiative de dezvoltare în domenii precum sănătate, educație, mediu, servicii publice, patrimoniu cultural și recreere. În total, peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți participă la discuții, în echipe.

Vicele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu: „Dezvoltăm la Măgurele un centru de cercetare de ultimă generație”

Prezent la evenimentul de lansare, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, Ștefan Rădulescu, a vorbit despre colaborarea dintre zona de educație și cercetare, cea de business și autoritățile locale, de sprijinul pe care poate fi acordat pentru ca antreprenorii să poată beneficia de inovare, iar munca cercetătorilor să fie fructificată, pentru dezvoltarea regiunii.

„Consiliul Județean Ilfov susține cercetarea și inovarea prin facilitarea accesării de fonduri. Avem în pregătire proiectul ,,Parcul Științific și Tehnologic Măgurele Science Park” cu o alocare de 74 de milioane de euro prin Programul Regional București-Ilfov 2021-2027, aprobat de Comisia Europeană.

Obiectivul principal este dezvoltarea unui centru de cercetare de ultimă generație la Măgurele, care va veni în completarea resurselor științifice și tehnologice deja existente: nouă institute publice de cercetare, Facultatea de Fizică a Universității din București, ELI-NP și alte 43 de infrastructuri de cercetare, cu peste 1.000 de cercetători și aproximativ 1.000 de persoane personal suport”, a punctat Ștefan Rădulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.