Bucureștenii care vor să se testeze de coronavirus ar primi o reducere semnificativă

FOTO: Gabriela Firea/Facebook

Gabriela Firea a declarat că bucureștenii care vor să vadă dacă sunt pozitivi sau nu pentru coronavirus vor plăti 50 lei pe un test, potrivit g4media.ro.

Primarul capitalei a mai spus că acestea vor fi achiziționate de la o firmă omologată în Austria și, cel mai probabil, și de la o alta din Belgia care s-a înscris la rândul său în procedura de furnizare a echipamentelor medicale.

„Se aprobă acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 200 lei/beneficiar, cetăţenilor din Municipiul Bucureşti care vor solicita participarea, în mod voluntar, la testarea în vederea depistării infectării cu virusul SARS-CoV-2″, se precizează în proiectul Testăm pentru Bucureşti”.

Inițiativa prevede alocarea a 2.233.000 din bugetul local, relatează Agerpres. Din această sumă, 2.200.000 lei reprezintă sprijinul financiar acordat, 30.000 lei – realizarea unei aplicaţii online de înscriere în cadrul proiectului şi 3.000 de lei – hosting aplicaţie online.

De asemenea, proiectul urmează să fie implementat prin intermediul unor unităţi sanitare publice şi/sau private afiliate, în conformitate cu procedura operaţională de afiliere a entităţilor publice şi/sau private existente la nivelul ASSMB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.