Senatorul Daniel Zamfir: Meleșcanu nu are susținerea ALDE pentru a fi numit șef al Senatului

daniel zamfir robor este trucat cu știința bnr

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a anunţat că votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului nu a avut loc luni deoarece Teodor Meleşcanu, propunerea PSD pentru această funcţie, nu a obţinut sprijinul senatorilor din ALDE.

„Teodor Meleşcanu neconsultându-se cu nimeni a venit astăzi să ne spună la grup că i-a propus să preia preşedinţia Senatului, lucru care nu a fost susţinut de nici unul din senatorii ALDE, adică e o altfel de discuţie în alt registru. Ce ne-a surprins pe noi este că domnul Meleşcanu nu a discutat-o în interiorul grupului ALDE, nu a vorbit cu nimeni, a venit direct să anunţe lucrul ăsta şi văzând că nu are susţinerea niciunui coleg de la ALDE s-a renunţat astăzi la alegerea preşedintelui Senatului”, a afirmat Daniel Zamfir, luni seara la un post central de televiziune.

Atribuţile de preşedinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu şi un nou senator care să conducă forul legislativ.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului.

Premierul şi liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.