Zetea anunţă că ambulanţierii au decis să renunţe la greva foamei

Ambulanțierii s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu şi cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, iar în urma discuţiilor sindicaliştii aflaţi în greva foamei au decis să renunţe la această formă de protest.

„Ambulanţierii au fost primiţi la Guvern de premierul României şi de ministrul Muncii. Mă bucur că am putut fi de ajutor, azi, intermediind relaţia corectă între sindicaliştii din Ambulanţă şi premierul României, Marcel Ciolacu, dar şi întâlnirea pe care au avut-o cu ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Empatizez din tot sufletul cu situaţia prin care trec ambulanţierii din întreaga ţară, dar în mod special m-a impresionat interacţiunea avută cu Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale «Ambulanţa» din România, căruia i-am arătat că nu toţi politicienii lansează promisiuni fără acoperire. Admir felul demn în care ambulanţierii şi-au susţinut cauza şi mă bucur în mod deosebit că în această după-amiază am reuşit să discutăm, la Guvernul României, cu premierul Marcel Ciolacu, dar şi cu ministrul Muncii şi că în urma dialogului constructiv, ambulanţierii au decis să renunţe la greva foamei”, a transmis Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD, pe Facebook.

Cinci lideri sindicali din serviciile de Ambulanţă au intrat în greva foamei, nemulţumiţi că Legea pensiilor nu recunoaşte condiţiile de muncă dificile din sistemul operativ. Protestul s-a derulat la Camera Deputaţilor, iar ulterior la Guvern.

„Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.  Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.

Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă”, au anunțat cei de la Federația Sănătatea din România.a

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.