România ar putea trimite un sistem Patriot în Ucraina. Iohannis: trebuie să discut în CSAT pentru a vedea ce putem oferi

CSAT, convocat de Iohannnis
CSAT, convocat de Iohannnis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România ar putea trimite un sistem Patriot în Ucraina. Șeful statului român a discutat varianta cu președintele american Joe Biden. Iohannis se află în SUA și s-a întâlnit cu Biden la Casa Albă.

Anunțul a fost făcut la Washington după o întâlnire cu președintele american Joe Biden. Problema va fi discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.
„A existat o discuție despre cine poate trimite sisteme Patriot în Ucraina în ultimele săptămâni. (…) Președintele Biden a menționat-o… în întâlnirea noastră și am spus că sunt deschis la discuții. Trebuie să discut în Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a vedea ce putem oferi și ce putem obține în schimb, pentru că este inacceptabil să lăsăm România fără apărare aeriană”, a declarat Klaus Iohannis.
România are șapte sisteme de apărare aeriană Patriot, trei dintre acestea fiind cumpărate anul trecut. Liderii NATO au cerut de mai multe ori membrilor alianței să doneze Ucrainei sisteme de apărare aeriană.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.