luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRafila despre cazurile de gripă: „Sunt mai puţine decât anul trecut”

Rafila despre cazurile de gripă: „Sunt mai puţine decât anul trecut”

-

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunță că numărul de cazuri de gripă înregistrat în România în acest sezon este mai mic faţă de cel de anul trecut.

Sunt mai puţine, în continuare sunt mai puţine cazuri decât anul trecut. Important este să înţeleagă toată lumea că prezentarea la medicul de familie este prioritară, la camerele de gardă şi la unităţile de primiri urgenţe doar pentru persoanele care au cazuri mai complicate, care prezintă comorbidităţi, mai ales că aşteptarea prelungită la unităţile de primiri urgenţe nu este indicată, iar dacă e vorba de o formă uşoară sau medie, evident, aşteptarea va fi mai lungă, pentru că în primă fază sunt consultaţi, sunt evaluate persoanele care au cazuri grave, nu neapărat de gripă, dar pot să fie şi alte tipuri de patologie”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai spus că „medicaţia care se administrează în cazul virozelor respiratorii să fie recomandată de medic, să se evite antibioticele, pentru că nu sunt utile în tratamentul virozelor respiratorii”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...