Negrescu: Fermierii din țara mea, România, au nevoie de sprijinul Uniunii Europene

Eurodeputatul Victor Negrescu a cerut mai mult sprijin pentru fermierii români, din partea Uniunii Europene, și asigurarea de subvenții egale pentru toți fermierii din statele membre.

„Am solicitat Comisarului European pentru Agricultură, ca reprezentant al Grupului anti-european conservator, din care face parte în România, partidul AUR, să coboare din turnul de fildeș și să discute direct cu fermierii și cu oamenii care trăiesc în mediul rural. Acesta poartă responsabilitatea prezentului eșec și nu trebuie să le mai impună lucruri fermierilor fără să discute cu ei”, a transmis Victor Negrescu, europarlamentar PSD.

Potrivit europarlaentarului român, „agricultură fără fermieri nu există”, astfel că a solicitat „fonduri suplimentare pentru agricultură și pentru mediul rural”.

„Am obținut zeci de milioane de euro, dar necesarul este mult mai mare. Din păcate, nu a existat sprijin suficient pentru acest domeniu! Prin petiția sate românești cu bani europeni, recunoscută oficial de Parlamentul European, am expus încă din vara anului trecut doleanțele fermierilor din România. Una dintre cerințe era ca subvențiile primite să fie egale la nivel european. Trebuie să sprijinim modernizarea agriculturii și să-i susținem mai mult pe tinerii fermieri și pe toți cei care trăiesc în mediul rural. Vrem o viață decentă pentru fermierii europeni!”, a mai precizat Victor Negrescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.