Ministrul Transporturilor, discuții cu ambasadorii SUA în România și Grecia despre conectivitatea în regiune, pe axa nord-sud

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a discutat cu ambasadorii Statelor Unite în România şi Grecia, Kathleen Kavalec şi George Tsunis, despre conectivitatea în regiune, pe axa nord-sud, subliniind şi importanţa Portului Constanţa.

„Întâlnire constructivă cu Kathleen Ann Kavalec, Ambasadorul SUA la București, și George Tsunis, Ambasadorul Statelor Unite în Grecia! Am discutat despre conectivitatea în regiune, pe axa nord-sud, cu accent pe legăturile dintre Ucraina- Republica Moldova- România- Bulgaria- Grecia, despre conexiunile rutiere precum Autostrada Moldova (Ploiești – Buzău- Focșani- Bacău- Suceava- Vama Siret), Proiectul Via Carpatia, din cadrul Inițiativei celor Trei Mări, dar și despre conexiunile feroviare”, a scris ministrul Sorin Grindeanu, pe Facebook.

De asemenea, ministrul a subliniat „importanța Portului Constanța în a deveni o excelentă conexiune între rutele logistice din centrul, vestul și Estul Europei cu Asia”.

„Am reamintit în acest context nevoia de a se asigura navigabilitatea Dunării, inclusiv prin implementarea Proiectului european Fast Danube. Nu în ultimul rând, m-am referit și la aprobarea recentă de către Comisia Europeană a finanțării Studiului de Fezabilitate pentru un al doilea pod peste Dunăre, la Giurgiu- Ruse”, a transmis Grindeanu, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.