Mafia de la Complexul Energetic Oltenia descrisă pentru DNA de președintele Directoratului. DOCUMENTE

Complexul Energetic Oltenia
Complexul Energetic Oltenia

Procurorul șef adjunct secție Marian Drăgulescu din cadrul DNA-Secția de combatere a corupției, într-o Ordonanță din 7 februarie 2024, consemnează denunțul oral formulat de Iulius Dan Plaveti, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO) în dosarul 158/P/2023.

Procurorul a dispus, prin Ordonanță, continuarea urmăririi penale a lui Ion Macovei, un cunoscut „combinator” în domeniul Energiei, pentru dare de mită, trafic de influență; a lui Corneliu Stanca pentru complicitate la dare de mită; a lui Ioan-Dan Gheorghiu pentru complicitate la dare de mită; a lui Eugen-Petru Ion pentru cumpărare de influență; Marian Botu pentru deturnarea licitațiilor publice; a lui Adrian Dorin Ecobescu, directorul Cet Sud Bucureşti, pentru luare de mită; a lui Elena Turcu pentru complicitate la cumpărare de influență; a lui Carmen Deteșanu pentru complicitate la deturnarea licitațiilor publice; a lui Dumitru Ion pentru complicitate la dare de mită; a lui Iosif Chircă, , directorul CET Rovinari din subordinea Complexului Energetic Oltenia, pentru luare de mită.

Directorii centralelor termo-electrice București Sud și Rovinari au fost plasați sub control judiciar pentru luare de mită.

Citește și Răspunsul incredibil al ministrului Virgil Popescu la tragedia de la mina Jilț: Un sinecurist în fruntea Complexului Energetic Oltenia

DNA îi acuză că ar fi primit în total 15.000 de euro de la administratorii unor firme ca să-i ajute să obțină contracte avantajoase din bani publici. Un alt șef de companie  de stat, Iulius Dan Plaveti, urma să primească 15% din două contracte de 2,8 milioane de euro.

Iată ce scrie sabotorii.ro despre cum funcționa mafia de la CEO:

„Ion Neamțu, șef al Departamentului Prevenire, Protecție și Securitate în Muncă (PSSM) din Complexul Energetic Oltenia, ar trebui să fie responsabil de condițiile de muncă din carierele miniere și termocentrale. În realitate, acest Neamțu, despre care se spune că ar avea un puternic spate politic, era în cărți pentru a deveni intermediarul șpăgii. Și urma să fie recompensat, potrivit interceptărilor, cu un post în Directoratul Complexului Energetic Oltenia.

Potrivit documentului DNA, Ion Macovei, cel care alături de Dan Ioan Gheorghiu decid pe bază de șpagă ce afaceri se fac și ce afaceri nu se fac în CE Oltenia, i-a propus managerului Dan Iulius Plaveti să îl folosească pe acest Neamțu ca intermediar al șpăgilor.

“Macovei Ion a propus ca eventualele discuții, precum și remiterea unor viitoare sume de bani cu titlu de mită, să fie realizate prin intermediul acestei persoane Neamțu Ion (…). Macovei Ion l-a prezentat pe Neamțu Ion drept o persoană de încredere și influentă, având puternice legături în mediul politic (…). Macovei Ion a susținut că Neamțu Ion urmează să fie ales membru în Directoratul CEO, poziție din care îi va sprijini în derularea activităților infracționale” – acestea sunt doar câteva dintre aspectele reținute de procurorul DNA.

Ion Neamțu i-a fost recomandat lui Macovei pe filieră masonică, iar acesta din urmă a cerut la rândul lui referințe de la Plaveti (…) Potrivit presei locale, Neamțu face parte din Loja Masonică ”Cavalerii Mesei Tăcerii”, unde Cosmin Trufelea, membru al Directoratului CEO, îi este ucenic”.

Ordonanța cu Denunțul lui Plaveti:

partea 1 by ziarulcetateanul on Scribd

partea 2 by ziarulcetateanul on Scribd

Partea 3 by ziarulcetateanul on Scribd

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.