vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăArticol principalÎn plină campanie electorală, Nicușor Dan continuă războiul cu bolnavii de cancer...

În plină campanie electorală, Nicușor Dan continuă războiul cu bolnavii de cancer la Curtea de Apel

-

Deși mai sunt doar patru zile până la alegeri, primarul general Nicușor Dan a stat miercuri, 5 iunie, două ore întregi în instanță, pentru a continua lupta împotriva construirii unui centru oncologic modern, unde ar putea fi tratați 1200 de bolnavi pe lună.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan refuză de șapte luni să pună în aplicare o decizie definitivă în cazul „Sanador”

Pentru orice candidat la importanta funcție de primar general și mai ales pentru candidatul susținut de USR Nicușor Dan, fiecare minut ce poate fi folosit în scurta campanie electorală, trebuie folosit la maximum. Este o perioadă intensă, de muncă susținută, de întâlniri cu cetățenii și mai ales de mesaje electorale transmise prin mass-media. Dar nu atunci când candidatul USR să continue războiul declanșat cu bolnavii de cancer.

Edilul și-a propus să câștige acest război, se pare cu orice preț, chiar cu prețul sacrificării unei jumătăți de zi pentru a fi prezent personal în sala de judecată, în litigiul ce formează obiectul dosarulului nr. 36123/3/2023. Este recursul lui Nicușor Dan împotriva amenzii stabilită pe fond de instanța de judecată pentru neeliberarea autorizației de construire necesară noii secții oncologice a spitalului Sanador.

Astfel, Nicușor Dan și-a făcut timp, miercuri, să participe personal la termenul procesului, de la Tribunalul București. Surse juridice comentează că, în anumite litigii, relația cu Statul Paralel și mai ales cu câmpul tactic din justiție, impune prezența lui Nicușor, probabil ca semnal adresat judecătorilor. Se știe că generalul Dumbravă este putin ocupat în aceste zile, el fiind cel care se prezenta la anumite dosare în sală, după cum afirma denunțătorul Hideg din dosarul ultracunoscut al Statului paralel.

CITEȘTE ȘI: Nicușor Dan a fost amendat de tribunal pentru „obrăznicia” cu care blochează construirea Clinicii oncologice a SANADOR

Nicușor Dan se luptă cu bolnavii de cancer

Primarul care vrea să salveze Bucureștiul a făcut tot ceea ce i-a stat în putință să blocheze ridicarea unui centru oncologic al Sanador, dar judecătorii l-au pus la punct.

Instanța l-a obligat să emită o autorizație pentru construirea unei secții moderne de oncologie la Spitalul Sanador. Edilul a pierdut și la fond în acest litigiu, dar a făcut recurs. Judecătorii din completul de recurs au menținut însă soluția de la Fond și l-au obligat pe Nicușor Dan să emită autorizația de construire a centrului oncologic. Au trecut mai multe luni de la acea decizie definitivă a instanței, iar Nicușor Dan a refuzat să pună în aplicare decizia judecătorilor și să semneze autorizația de construire pentru centrul Sanador, unde s-a putea trata de cancer 1200 de bolnavi de cancer, inclusiv asigurații din sistemul de stat!

CITEȘTE ȘI: Bolnavii de cancer au câștigat lupta cu primarul Nicușor Dan. Sanador, undă verde pentru Centrul Oncologic

Pe 29 ianuarie 2024, Tribunalul București a dispus „aplicarea unei amenzi de 20 % din salariu minim brut pe economie pe zi de întârziere, care se face venit la bugetul de stat” primarului general Nicușor Dan. Edilul a contestat amenda, iar miercuri el a lăsat baltă campania electorală și s-a prezentat personal la proces!?!

Autorizația de construire pe care Nicușor Dan a refuzat să o semneze are ca obiect extinderea clinicii Sanador  – regim de înălțime 2S+P+5E-6E (cu monument istoric încorporat, în regim de înălțime Sp+P+M) – cu un corp nou de construcție (Centru Oncologic) în regim de înălțime S+P+6E.

Nicușor Dan a invocat atunci că „proiectul propus nu respectă prevederile regulamentului de urbanism al zonei CA2 aferent Planului Urbanistic General, cel puțin în privința retragerilor laterale”.

Judecătorii Tribunalului București au fost însă de altă părere și au dat câștig de cauză Sanador.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...