vineri, mai 24, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăTrafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti. Aproape 9,3 milioane pasageri în...

Trafic aerian record pe aeroporturile din Bucureşti. Aproape 9,3 milioane pasageri în 2015

-

trafic aerianCompania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a înregistrat anul trecut pe cele două aeroporturi pe care le administrează, Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), un trafic aerian record, de 9,28 milioane pasageri, în creştere cu 11,6%.

Cele două aeroporturi au înregistrat totodată 108.566 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări). Din total, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti s-au înregistrat 9,27 milioane pasageri şi 97.218 de mişcări de aeronave.

„Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti depăşeşte tendinţa generală înregistrată la nivel european. În plus, pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de mişcări de aeronave, devansând şi la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea în 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Cea mai mare evaziune fiscală cu criptomonede: ANAF intervine

0
Inspectorii ANAF au identificat în luna mai a acestui an la un singur agent economic, venituri de peste 100 milioane de lei provenind din tranzacţii cu monede virtuale care au fost omise de la declarare. CITEŞTE ŞI: Nicușor Dan refuză...