duminică, iunie 2, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăRudel Obreja cere să plece din ţară: Starea sa de sănătate s-a...

Rudel Obreja cere să plece din ţară: Starea sa de sănătate s-a agravat!

-

Avocatul fostului preşedinte al Federaţiei de Box le-a spus judecătorilor că starea de sănătate a clientului său s-a agravat în ultimele trei luni, de când a fost eliberat temporar din închisoare.

CITEŞTE ŞI: Rudel Obreja, eliberat pe caz de boală! Procurorul nu s-a opus!

Rudel Obreja și-a exprimat dorința de a rămâne în libertate şi a cerut permisiunea de a părăsi România pentru tratament. Judecătorul a rămas, momentant, în pronunţare, potrivit A3 CNN.

„Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar, actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient” a explicat Rudel Obreja.

Reacţii în spaţiul public

Cazul fostului pugilist Rudel Obreja, condamnat la 5 ani cu executare în dosarul Gala Bute, a stârnit puternice reacții în spațiul public și un val de emoții. Într-o scrisoare deschisă, acesta a implorat autoritățile să fie lăsat să se trateze de cancerul în stare avansată care i-a fost descoperit în închisoare, invocând dreptul la viață înscris în constituție.

Rudel Obreja a fost eliberat din închisoare pentru trei luni, pe 22 iulie, pentru a se trata de cancer. Fostul mare campion și, apoi, președinte al Federației Române de Box a primit cinci ani de detenție, fiind condamnat pentru evaziune fiscală, în dosarul „Gala Bute”, organizată în 2011, cu ocazia meciului dintre Lucian Bute și francezul Jean Paul Mendy. El a scăpat de penitenciar, momentan, dar sănătatea lui nu s-a îmbunătățit.

El a făcut o cerere pentru eliberarea condiționată, iar magistrații Tribunalului Ilfov l-au aprobat, dat asta nu l-a scăpat de probleme. Cu toate că a mers la cel mai bun spital să se trateze, Rudel Obreja a fost surprins într-o stare înfiorătoare. Fostul președinte al Federației de Box a mai stat 7 luni în închisoare, dar a fost eliberat la o sesizare a avocatului său, care a invocat alcătuirea ilegală a completurilor de judecători. Rudel Obreja era președinte al Federației Române de Box atunci când a fost organizată „Gala Bute”, ulterior transformată într-un mare scandal, finalizat și cu condamnarea la 6 ani de închisoare a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Profesor acuzat că lua bani de la elevi ca să treacă anul

0
Un profesor de la un liceu din Arad este cercetat penal pentru luare de mită. CITEŞTE ŞI: Arad. Profesor acuzat de luare de mită de la elevi Cadrul didactic ar fi pretins de la elevii din clasele de seral bani pentru...