duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăBOMBĂ. 94% dintre elevi nu ştiu să scrie corect româneşte

BOMBĂ. 94% dintre elevi nu ştiu să scrie corect româneşte

-

Elevii din România nu știu nici să scrie, nici să socotească. Evaluarea Națională a scos la iveală grave probleme în ceea ce privește cunoștințele dobândite.

CITEŞTE ŞI: Judeţul lui Dragnea, praf la Evaluarea Naţională!

Numai 6% din elevi nu știu să scrie corect în limba română atunci când sunt puși să conjuge verbe, iar 15% din ei nu știu că înmulțirea e o operație care se face înaintea scăderii sau a adunării.

Verbele, greu de conjugat

Itemul 8 de la subiectul 1B a creat grave probleme, numai 6% au rezolvat corect acest exercițiu care vizează scrierea corectă. Cu alte cuvinte, numai 6% din elevi au reușit să scrie corect românește. Verbele a fi sau a vrea nu au putut fi conjugate, 14% din elevi nu știu să scrie corect forma cerută. Doar 40% din elevi știu să identifice corect verbele, iar 58% din elevi au probleme de scriere și punctuație, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...